Sky – KV 7. 11.

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

Na pražském Škoda Icerinku se v pátek 11. října konal již 13. ročník Světového víkendu dívčího hokeje pod záštitou Mezinárodní hokejové federace. Ve Strašnicích se sešlo 34 nadějných hráček, narozených mezi lety 2012 a 2014. O akci a budoucnosti ženského hokeje promluvil Dušan Andrašovský, trenér českých ženských reprezentací.

Akce už má poměrně velkou tradici a napomáhá dalšího rozvoji ženského hokeje, a to nejen v České republice. "Má to být hlavně o tom, aby se holky seznámily a abychom věděli, co od nich můžeme do budoucna očekávat. Myslím, že se můžeme opravdu těšit. Pár holek mě úplně nadchlo a doufám, že se další talenty ještě objeví," popisuje Andrašovský.

Akce se účastní hráčky, které zatím nemají svou vlastní reprezentační kategorii. Je však jasné, že o některých z nich ještě uslyšíme, klidně i v souvislosti s národním dresem. "Na této věkové kategorii budeme moct stavět a když holkám poskytneme dobrý servis, mohou na trénincích odvádět velice dobré výkony. Pak se opravdu máme na co těšit," říká nadšeně Andrašovský.

Square - KV - 7. 11.

Na této věkové kategorii budeme moct stavět.

"Chceme, aby rodiče dali svým dcerám hlavně volnost a více možností sportu, nejen hokej. Hokej není všechno. Je dobré umět více sportů, to je nejdůležitější," dodává někdejší extraligový hokejista.

To, že se akce koná už po několikáté, indikuje, že některé hráčky už na podobných akcích byly. Pro jiné je to zase úplná novinka. Rozdíly vidí i Andrašovský. "Oproti minulým rokům jsou hráčky mnohem komunikativnější a vidím obrovský posun. Stále však platí, že některé hráčky nejsou zvyklé tolik mluvit. I nové hráčky ještě nejsou tolik zvyklé komunikovat, ale už se nebojí zeptat trenérů. To se postupem času stále zlepšuje."

Součástí tréninkového dne byl i zápas. Hráčky se rozdělily do dvou týmů a soupeřily mezi sebou. "Myslím, že si ho holky užily a bavil je. V týmu červených byly dvě rozdílové hráčky, které dávaly všechny góly, ale bylo vidět, že ostatní se jim snažily vyrovnat. Na střídačce se bavily o možnostech, jak na to, že na ně musí jít a pokusit se jim ten puk odebrat. Je hezké, že se nevzdaly," dodává trenér stříbrného týmu z letošního šampionátu juniorek.

Sám Andrašovský má na pilno už od léta. Rozběhly se reprezentační kempy i turnaje, k tomu pokračují projekty Holky na led pro ty nejmenší hokejistky a také Future Olympians.

"Tyto akce mě moc baví. Vidíte na vlastní oči ten obrovský pokrok, který jsme udělali za krátký čas. Holky dokážou udělat velký pokrok, byť za deset minut na jednom stanovišti. Každý trénink je pro ně příležitost ke zlepšení. Trenéři v kabině zase říkali, že to bylo lepší než minule," pochvaluje si na závěr.

TÉMATA: Ženy TOP obsah ženy

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek
image nejnovější

Jan Suchý by dnes oslavil 80. narozeniny

celý článek