Sky – KV 7. 11.

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

V sobotu se v Ostravě schylovalo k historickému výsledku pro český para hokej. Úspěch ale o kousek utekl, Češi favorizovanou Kanadu pořádně trápili a v semifinále IPH Cupu padli 0:1 v prodloužení.

První větší šanci Čechů si připravili Veselý s Hečkem, ale Watson díky svým spoluhráčům nakonec zasahovat ani nemusel. Na opačné straně se k osamocenému puku dostal Jacobs-Webb, ale  mířil příliš nad. Při první přesilovce českého celku se do dobré šance dostal Doležal, který dostal přihrávku od Veselého, ale puk minul pravý roh Watsonovy klece. Oba týmy bojovaly o každý kousek ledu, a tak se útočící strany často měnily. Dobrou šanci si připravil Geier, který zpracoval nastřelený puk a vyrazil od své obranné modré do pásma, jeho přihrávka na rozjetého Novotného ale neprošla, z druhé vlny si však najížděl Ohar, který musel okamžitě vypálit, Watsonova lapačka byla přece jen rychlejší.

První šanci druhé části si připsal domácí Cozzolino, který ale nezamířil přesně a tak puk skončil za brankou. Kovacevich se také snažil dostat až před Vápenku, ale dobrý obranný zákrok předvedl Kubeš. Češi se dokázali dostat až před Watsona, Doležal projel kolem jeho klece, takže mu zastínil výhled, ale Easley nebyl přesný. Na opačné straně dobře spolupracoval Jacobs-Webb s Halbertem, ale i český gólman byl pozorný a udržel puk v náručí. Češi se drželi v útočném pásmu a snažili se vyzrát na Watsona, ale všechny střely končily mimo kanadskou klec. Velkou šanci si Kanada připravila po polovině zápasu, Burnett poslal puk na Kovaceviche, který vystřelil na branku, ke které se dostal Boily, ale Vápenka držel naděje svého týmu. 

Square - KV - 7. 11.

Do třetí třetiny tak hráči nastupovali za stále nerozhodného stavu, Češi navíc dohrávali přesilovku z předchozí části. Po necelé minutě hry se ale provinil Jacobs-Webb a český tým tak mohl odehrát dvacet vteřin ve dvojnásobné výhodě. Po dobré kombinaci v podání Veselého, Kubeše a Hečka ale poslední jmenovaný nastřelil tyč kanadské branky.

Češi se tlačili do kanadské klece, Ohar vystřelil od mantinelu, Easley si sklepl u branky kotouč, ale Watson jeho střelu vystihl. Vteřinu po skončení svého oslabení dostala Kanada k dispozici přesilovku, ve které si dobře počínal Jacobs-Webb, ale Vápenka byl na místě. Halbertova lehká střela se jen odrazila od gólmanových betonů a Češi mohli kotouč vyhodit. Po vrácení všech hráčů do hry se hrálo ve středním pásmu, poté si Veselý vyjel mezi kruhy, Easley byl u branky zablokován a nemohl se dostat k puku. Na opačné straně zavezl rychle puk do pásma Halbert, kterému po levém křídle najížděl Jacobs-Webb, ale Vápenka si poradil.

Kanada si ale také vypracovala další šanci, místo puku však v brance skončil Boily. Kanaďané nezaostávali, šanci měl na své holi Halbert, když předvedl kličku těsně před Vápenkou, ale český gólman rychle ukázal kotouč v lapačce a sudí zároveň rozpažil. Do konce třetiny se k brance Kanady dostal ještě Žižlavský, který ale puk k tyči nedostal, Zelinka následně nastřelil jen tyč Watsonovy branky. Skvělá divácká kulisa hnala český tým do útoku, ale siréna ukončila i třetí třetinu, která se stala bezbrankovou.

Do prodloužení naskočili lépe hosté, Kubešova střela na zadní tyč ale skóre neměnila. Dobrou šanci si připravil i Zelinka, ale puk zastavila branková konstrukce. Z protiútoku se ale až k brance protáhl Rob Armstrong, který rychlou střelou trefuje horní část Vápenkovy klece - 1:0. Češi se tak ani tentokrát své první výhry v historii nad celkem Kanady nedočkali, což může po dnešním utkání hodně bolet, protože i na střely nakonec český tým těsně vyhrál.

Kanada - Česko 1:0 pp. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Armstrong (Pellizzari)
Kanada: Watson (Kingsmill) – Armstrong, Henry (C), Halbert, Burnett, Hurst – Cozzolino, Jacobs-Webb, Dunn (A) – Boily, Dixon, Kovacevich – Daigle, Lelievre, Pellizzari
Česko: Vápenka (Sedláček) – Zelinka, Ohar, Kubeš, Doležal – Geier, Žižlavský, Novotný – Veselý, Easley, Hečko – Ondrák, Palát

TÉMATA: Para TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek