Sky – KV 7. 11.

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

Česká parahokejová reprezentace zvládla nedění boj o bronzové medaile, Itálii porazila 2:1. IPH Cup, který se odehrál v Ostravě, tedy přinesl českému týmu obhajobu třetímu místa.

Zhruba v polovině první části se Češi dostali do dvojnásobného oslabení, Depaoli připravil šanci pro Landerose, ale ten na kotouč nedosáhl a skóre se neměnilo ani po střele Rosa. Domácí se po přestálém oslabení vrhli do útoku, Veselý však puk pod Stillitana neprotlačil, Easley mířil těsně mimo a ani spolupráce Paláta s Žižlavským do branky neprošla.

Druhou část začali lépe Češi, kteří se hned v úvodu usadili na své útočné polovině. Stillitano musel být v pohotovosti, což se mu vyplatilo proti střele Žižlavského od mantinelu nebo pokusu Geiera či dorážení Easleyho před brankou. O chvíli později musel čelit spolupráci Doležala s Hečkem, ale i tuto situaci dokázal ustát. Italové si v této třetině příliš šancí nevypracovali, čemuž odpovídá i poměr střel 8:0 pro Čechy.

Square - KV - 7. 11.

Dobrou příležitost si vypracoval Palát, ale jeho prudkou střelu zblízka zastavila lapačka italského gólmana, Veselý měl při dalším útoku před sebou otevřenou klec, ale do střely mu na poslední chvíli vjel Remotti. Italské přihrávky nebyly v této fázi z nejpřesnějších, z čehož těžili Češi, v cestě jim ale stál stále pozorný Stillitano.

Do třetí třetiny nastoupili Italové s novou vervou, Rosa se rozjel sám na Vápenku, který ale jeho kličku fantasticky vykryl. O necelou minutu později se hosté přece jen dočkali,  Eusebiu Antochi se po vyhraném vhazování svého celku napřáhl z prostoru před kruhem a poslal puk nad Vápenkovu lapačku - 0:1.

Srovnat se pokusil Veselý, který našel Hečka, ale vyrážečka Stillitana byla rychlejší. Češi se natlačili do pásma před hostující klec, aby Ostravar aréna mohla vybuchnout nadšením, když po nahrávce Veselého pálil zprudka pod gólmanovu vyrážečku Pavel Doležal - 1:1.

Hosté hned z další šance mohli strhnout vedení na svou stranu, ale Larch nastřelil tyč. Šanci na srovnání dostal český výběr při vyloučení Remottiho, ale Itálie sehrála své oslabení na výbornou. Hosté se rychle dopustili dalšího faulu, kteří už domácí trestali. Radek Zelinka neměl komu nahrát, uviděl prostor, vystřelil téměř od modré a puk propadl Stillitanovi k tyči - 2:1.

Nebylo kam uhnout, Itálie sáhla ke hře bez brankáře a dokázala se udržet v pásmu až téměř do posledního okamžiku. Fanoušci se dostali do varu a povzbuzovali český tým ze všech plic. A i oni dovedli reprezentaci k vítězné tečce!

ČESKO - Itálie 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 37. Doležal (Veselý), 44. Zelinka – 33. Antochi (Larch)

Česko: Vápenka (Sedláček) – Zelinka (C), Ohar, Kubeš, Doležal – Geier, Žižlavský, Palát (A) – Veselý, Easley, Hečko (A) – Novotný, Ondrák Trenér: Jakub Novotný

Itálie: Stillitano – Antochi (A), Landeros, Enderle, Cavaliere, Brelage, Readler – Radice, Rosa (C), Remotti – Torella, Larch, Depaoli (A) – Diseveld, Hering, Kuhiliauenstein

Konečné pořadí:

1. USA

2. Kanada

3. Česko

4. Itálie

TÉMATA: Para TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek