VTM: Na finálovém turnaji v Benešově půjde o reprezentační dres

Sezona vrcholí i deváťákům. Jejich extraliga míří ke svému vyvrcholení, nicméně tím pro některé pouť tímto ročníkem nekončí. Příští víkend se totiž v Benešově odehraje finálový turnaj Výchovy talentované mládeže (VTM).

Hlavním cílem projektu VTM je umožnit vybraným hráčům v předreprezentačním věku utkat se v konkurenci nejlepších svých vrstevníků v utkáních na nejvyšší možné úrovni věkové kategorie U15.

To se dělo po celý ročník, kdy probíhaly turnaje VTM. Vyvrcholení této pomyslné soutěže přišlo v lednu, kdy se ve Zlíně a Lhotě u Vsetína konalo mistrovství ČR krajů.

Pro ty nejlepší je nyní připraven turnaj v Benešově, kde se setkají tři týmy, a to tradičně dle geografického rozdělení - Východ, Střed a Západ.


Trenéři již podali své nominace, a tak je známo, kterých 49 jmen se (pokud nedojde ke změnám či zraněním) v Benešově představí.

Jak to bude vypadat? Sobotu naplní zápasy ve formátu každý s každým, následně trenéry čeká další náročný úkol, a sice sesekat soupisky na ty nejlepší tak, aby se v neděli setkali dva výběry dvakrát proti sobě.

Celý víkend má sloužit nejen ke změření kvality a porovnání, ale také k tomu, aby byli vybráni ti nejlepší, kteří zamíří jako členové reprezentačního týmu do šestnácti let na turnaj do Salcburku.

Nominace - tým Východ

Brankáři
Ondřej Slavík (Přerov), Jakub Kubina (Vítkovice)

Obránci:
Robin Kavan (Kometa Brno), Adam Holub (Šumperk), Roman Dubec, Adam Hynek (oba Vsetín), Denis Korhoň, Vít Navrátil (oba Olomouc)

Útočníci:
Antonín Riedl (Zlín), Michal Hartl, Tomáš Petrčka (oba Kometa Brno), Daniel Helis, Jakub Polášek (oba Třinec), Dominik Husák, Jan Musil (oba Olomouc), Maxmilian Mareš (Vítkovice), Adam Němec (Vsetín).

Nominace - tým Střed

Brankáři:
Jaroslav Martínek (Mladá Boleslav), Tadeáš Schejbal (České Budějovice)

Obránci:
Matyáš Michálek, Matiáš Piskač (oba Mladá Boleslav), Miroslav Dvořák(České Budějovice), Alex Herynk (Pardubice), Lukáš Hájek (Karlovy Vary), Tomáš Zikmund (Hradec Králové)

Útočníci:
Jan Šubin (Kladno), Štěpán Holoubek (Sparta Praha), Martin Sedláček (Hradec Králové), Vilém Hartman, Kryštof Vrbata (oba Mladá Boleslav), Lucas Andrejko, Dominik Drábek, Matěj Jindřichovský, Melichar Kovář (všichni Pardubice)

Nominace - tým Západ

Brankáři:
Václav Osvald (Škoda Plzeň), Tomáš Uhel (Pilsen Wolves)

Obránci:
Stanislav Sanejstr, Matyáš Tureček (oba Liberec), Jiří Gombár, Vojtěch Horáček (oba Karlovy Vary), Sean Žuffa (Sparta Praha), Adam Konvalinka(Chomutov)

Útočníci:
Jakub Kyncl, Josef Suchý (oba Karlovy Vary), Dario Alessandro Blengino, Eliáš Matoušek(oba Škoda Plzeň), Petr Hörnig (Slavia Praha), Patrik Poláček (Sparta Praha), Dominik Beneš, Matěj Kučera, Šimon Šejc (všichni Liberec)

TÉMATA: VTM