U18: Příprava na MS vrcholí. Osmnáctka načne čtvrtý kemp opět v Chomutově

Trenéra Davida Čermáka a jeho svěřence čekají poslední dva týdny intenzivní přípravy na blížící se světový šampionát ve Finsku. V pořadí čtvrtý kemp stráví tým opět v Chomutově, odkud se po třech dnech přesune do Velkého Meziříčí, kde sehraje dva duely proti Slovensku.

Čeští mladíci pomalu vstupují do finální fáze přípravy a i tentokrát se potkají v Chomutově. Během minulého týdne si družina trenéra Čermáka vyzkoušela i zápasové vytížení, když se hned dvakrát utkala s výběrem Lotyšska. Tomu nejprve Češi podlehli 2:3 po nájezdech a v následné odvetě uzmuli těsné vítězství 2:1. 

1. vzájemné utkání
Česko 2:3 s.n. Lotyšsko 
Branky a nahrávky: 38. Kubiesa (Hoch, Pohludka), 53. Daníček (Benák, Poletín) - 55. Sieradzki (Uļjanskis), 58. Diļevka (Petrovičs), rozh. náj. Haritoncevs.

2. vzájemné utkání
Česko 2:1 Lotyšsko 
Branky a nahrávky:
 6. Sikora (Galvas, Jecho), 31. Jecho (Poletín, Curran) - 20. Janis (Naglis). 

Ani čtvrtá nominace, jež čítá 25 hráčů, se nakonec neobešla bez škrtů. Do role náhradníků se přesunuli obránci Marek Chaloupka (HC Vítkovice Ridera), Tomáš Kaštánek, Alex Kubánek (oba HC Dynamo Pardubice) a útočníci Štěpán Hoch (HC Motor České Budějovice), Adam Klimek (Berani Zlín) a Lukáš Král (Spokane Chiefs, USA). 

Trenérský štáb si naopak pozval další reprezentanty, kteří v zahraničních soutěžích vypadli se svými týmy z play-off. V Chomutově se už v průběhu týdne hlásili obránce Jakub Fibigr a útočníci Adam Titlbach s Matějem Kubiesou. Všichni tři již stihli zasáhnout do duelů s Lotyši, poslední zmíněný odehrál dokonce obě. Jedinou novou tváří pro nadcházející týden se tudíž stává obránce Adam Martin Hlinský.

Novinkou pro české mladíky bude středeční přesun do Velkého Meziříčí, kde ještě ten den sehrají utkání se Slovenskem. S ním osmnáctka změří síly ještě jednou, a to o den později.

Program zápasů:

Středa 17. dubna 18:00, Česko U18 - Slovensko U18
Čtvrtek 18. dubna 16:00, Česko U18 - Slovensko U18

Nominace národního týmu do osmnácti let:

Brankáři:
Matyáš Mařík (HC Motor České Budějovice), Břetislav Vystrčil (Mora IK, SWE), Adam Ebenstreit (HC Energie Karlovy Vary)

Obránci:
Jan Skok (HC Škoda Plzeň), Adam Král, Tomáš Galvas (oba Bílí Tygři Liberec), Martin Švec (HC Dynamo Pardubice), Radim Mrtka (HC Oceláři Třinec), Adam Martin Hlinský (HV71, SWE),  Aleš Zielinski (Moncton Wildcats, CAN), Jakub Fibigr (Mississauga Steelheads, CAN)

Útočníci:
Adam Benák (HC Škoda Plzeň), Martin Vaculík, Jakub Heš (oab Berani Zlín), Petr Sikora (HC Oceláři Třinec), Marek Daníček (HC Sparta Praha), Šimon Pohludka, Tomáš Poletín (oba Pelicans Lahti), Ondřej Kos (Ilves Tampere, FIN), Oskar Lisler (Linkoping HC, SWE), Adam Jecho (Edmonton Oil Kings, CAN), Jiří Klíma (Shawinigen Cataractes, CAN), Maximilián Curran (Tri City Americans, USA), Adam Titlbach (Vancouver Giants, CAN), Matěj Kubiesa (Prince Albert Raiders, CAN)

Realizační tým:
Manažer týmu: Michal Vondrka
Hlavní trenér: David Čermák
Asistent trenéra: Richard Žemlička
Asistent trenéra: Jaroslav Nedvěd
Trenér brankářů: Lukáš Mensator
Lékař: MUDr. Josef Tihlařík
Fyzioterapeut: Vendula Scheichlová
Kustodi: Jakub Vais, Martin Pečinka


foto: Ronald Hansel

TÉMATA: U18 TOP obsah