A-tým: Sestavu na večer Kalous neodtajnil. Otazník u Kubalíka, napodobí Voráčka?

Český tým za sebou má dopolední rozbruslení na ledě O2 areny, kde večer vyjede ke svému úvodnímu utkání mistrovství světa proti Finsku. Chyběl na něm útočník Dominik Kubalík, nicméně z ryze pozitivního důvodu.

"Na rozbruslení nebyl Dominik Kubalík, jelikož ráno odjel k porodu, takže čekáme na vývoj situace. Pokud se porod stihne, večer by měl nastoupit," vysvětlil asistent trenéra Jiří Kalous.

A kdyby ne? "Máme nachystané varianty," ujistil, přičemž s úsměvem dodal, že pokud by se opakoval scénář z MS 2019, kdy došlo ke stejné situaci s Jakubem Voráčkem, který poté zapsal utkání s bilancí 2+2, vůbec by se nezlobil.

Nijak konkrétní pak ale ohledně sestavy nebyl, a to z pochopitelných důvodů. "Sestavu včetně gólmana zveřejníme až hodinu před zápasem. Nechceme úplně odkrývat karty," dodal.

Po celé republice již začíná propukat hokejová horečka. Slova o tom, že se jde za šampionátem den po dni, jsou již lichá. Dnes to všechno startuje!

"Je to lepší i pro tým. Příprava už trvá několik týdnů. Každý hráč radši hraje, než trénuje. Kdekoliv jsme spolu, je vidět, že se celý tým moc těší. Motivace je obrovská, stejně jako očekávání. Moc se těšíme a věříme, že atmosféra, která bude skvělá, nás podpoří vpřed," burcuje Kalous fanoušky.

Ti se mohou těšit na kvalitní hokej, jelikož Finsko, páteční soupeř, patří tradičně mezi světovou špičku.

"Finové jsou systémově výborně sehraný tým se skvělou defenzivou ve středním i obranném pásmu. Když pak v útoku spustí forčeking, jsou velmi agresivní díky tomu, že jsou výborní bruslaři," popisoval sílu soupeře.

A zároveň připomněl, že se musí tlumit emoce. Ať už se vyhraje, nebo prohraje. "Ne vše se rozhodne hned v prvním utkání, chceme jít krok za krokem. Koncentrujeme se jen na Finsko," uzavřel.

TÉMATA: A-tým TOP obsah