Para hokej: Statečný výkon na Spojené státy nestačil, Češi padli 1:3

Skvělý výkon proti favoritovi ze Spojených států nestačil. Česká parahokejová reprezentace padla v semifinále 1:3 a o bronz si zahraje s Čínou.

Hned v první minutě mohl jít český výběr do vedení, nicméně Veselý svou šanci neproměnil, stejně jako o šest minuty zase protivník Nichols.

V deváté minutě pak stačilo Spojeným státům jen pár sekund v přesilovce na to, aby se dostaly zásluhou Christophera Douglase do vedení. Do konce první třetiny už se žádná větší šance neobjevila, hrál se spíše klidnější hokej.

Podobný obraz hry pak přinesla i druhá třetina. Týmy se navzájem nepouštěly do žádných tutovek, což bylo skvělou vizitkou hlavně pro český tým. Ten se snažil útočit, ale kvalita Spojených států byla vidět i do defenzivy.

Hned ze začátku třetí periody se do obří šance dostal Martin Žižlavský, jeho pokus vyrazil brankář jen před Veselého, jehož následný blafák v bráně neskončil.

Za čtyři minuty ale mohla na české střídačce propuknout euforie. Žižlavský se ve středním pásmu dostal k puku, který od modré čáry nahodil po zemi na teč komukoliv, puk nenašel vůbec nikoho, avšak trochu překvapivě skončil za zády amerického gólmana.

Vyrovnaný výsledek ale netrval dlouho. Američané využili svého důrazu v brankovišti a Malik Jones poslal dorážku do české sítě. 

Češi se pak hrnuli dopředu, obří šanci měl například Veselý, ale byli to Američané, kdo slavili gólem do prázdné brány. Český výběr tak čeká duel o bronz.

Pohled z kabiny

Martin Žižlavský pro parahockey.cz po utkání s USA:  "Bohužel to nevyšlo, druhou třetinu jsme dostali dva rychlé góly, a to nás asi zlomilo. S Američany to bude hodně těžký zápas, jsou favoriti hodně dlouho, jak se na to připravit, nevím. Musíme hlavně proměňovat šance."

USA - Česko 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Douglas (Farmer), 38. Jones (Farmer, Pauls), 45. Douglas (Roybal) - 36. Žižlavský (Hečko, Veselý)

USA: Lamarre (Lee) - Bolton, Grove, Douglas, Pauls (C) - Dodson (A), Eustace, McKee - Roybal, Musselman, Misiewicz - Farmer (A), Nichols, Jones
Česko: Kudela (Vápenka) - Kubeš, Žižlavský, Zelinka (C), Doležal, Wagner - Hečko (A), Veselý, Hábl - Geier, Palát, Sedláček, Novotný (A), Ohar

Foto: Erica Perreaux / Hockey Canada Images / WPIH

TÉMATA: Para TOP obsah