A-tým: Od začátku jsme byli lepší, těšilo Voženílka. Atmosféra je neskutečná!

Vítězný gól dala v sobotu prostřednictvím Matěje Stránského třetí lajna v prostoru, kde byste to čekali – v brankovišti. „Jsme velcí hráči, to je naše místo,“ pochvaloval si v rozhovoru pro ceskyhokej.cz Daniel Voženílek, jenž při gólovém momentu také kroužil v těsné blízkosti gólmana.

Lajna, kterou dotváří ještě David Kämpf, byla v obou zápasech pořádně vidět. A to doslova, všechno jsou to totiž urostlí borci, kteří dělají soupeři problémy.

V pátek to sice gólem neskončilo, ale v sobotu proti Norsku už ano, puk do brány dotlačil Matěj Stránský. "Jsme tři velcí hráči, kteří chodí před bránu, takže jsme rádi, že jsme tam byli v pátek i v sobotu. Dnes jsme byli odměněni vítězným gólem," těšilo Daniela Voženílka.

V ten moment už se Čechům dýchalo výrazně lépe, po první třetině byl situace horší. "Že bychom v ten moment vypadli z tempa, bych neřekl. Hráli jsme pořád stejně, akorát oni dali góly. My jsme nepolevili, pořád jsme to tlačili dopředu," dodal Voženílek.

Převaha byla vidět hlavně ve druhé a třetí třetině, na norského brankáře šla jedna střela ze druhou. "Od začátku zápasu jsme byli lepší. Taky se to pak ukázalo na výsledku," těšilo třineckého útočníka.

K české převaze pomohlo fantastické publikum, které nijak neubralo ze standardu nastaveného při pátečním utkání proti Finsku.

"Je to neskutečné. Vyprodaná hala, která povzbuzuje celý zápas, k tomu doprovodný program celou dobu. Lidi se baví, je to super. Když začnou křičet a začne hrát hudba, fakt toho moc slyšet není," usmál se důrazný útočník.

Konečným ceremoniálem však pro hokejisty šichta nekončí. Rozhovory pro média, pak nějaký čas v kabině a přesun na hotel. Dva zápasy ve dvou dnech, navíc s tímto přídavkem, to pro začátek mistrovství není nic lehkého.

"Večerní zápasy jsou trochu něco jiného, do postele se dostaneme hodně pozdě a neusíná se lehce," přikývnul Voženílek.

Nedělní volnější program tak přijde vhod. "Odpočineme si, teď jsme toho moc nenaspali, tak dáme nějakou regeneraci," plánoval. V pondělí se však jde zase do práce. "V den zápasu se na Švýcary podíváme, připravíme a půjdeme vyhrát," zavelel na závěr.

TÉMATA: A-tým TOP obsah