A-tým: Nešťastný moment? Mrázek daroval podepsanou hokejku!

Český brankář Petr Mrázek to v sobotu proti Norsku neměl lehké. Šlo na něj jen velmi málo střel, musel tým držet. To se také podařilo, po první třetině kompletně zamknul brány a nedovolil soupeři ani gól. Smolný byl však okamžik, kdy puk odklidil až na norskou střídačku. Bohužel přímo do kustoda!

Úvod zápasu super, pak studená sprcha. Co se tam stalo?

"No nechytil jsem to. (úsměv) Hráli velmi zodpovědně, byli silní na puku i u mantinelů. Bohužel to dopadlo třemi góly v naší síti."

Jak to zapůsobí na psychiku?

"V takové situaci jsem byl už v mé kariéře několikrát. Gólman to rychle hodí za hlavu a soustředí se jen na další zákrok a na další akci. Hlavní jsou tři body, zbytek je už jedno."

Ty přišly díky parádní otočce. Jak jste ji vnímal?

"Myslím, že důležité bylo naše ubráněné oslabení tři na pět, trvalo skutečně dlouho. To byl základ. Pak celý tým makal, fanoušci byli slyšet, všechno jsme házeli na bránu. Zasloužená výhra."

Byl tam také jeden bizarní moment, kdy jste vyjel z brány, abyste odklidil puk, ten ale skončil na obličeji jednoho z kustodů na norské lavičce.

"Jejich hráč jel k puku, já to chtěl rychle odehrát, ale puk mi sedl na hůl asi víc, než jsem chtěl. Jen jsem viděl, jak otvírá dvířka na střídačce a nevnímá to. Po zápase jsem s ním mluvil a omlouval jsem se mu. Je to nepříjemné, měl obličej plný stehů."

Jak jste stihnul vnímat atmosféru?

"Úžasná atmosféra. Nelze než poděkovat. Doufám, že na to v pondělí fanoušci naváží."

Co vás v neděli čeká?

"Hlavně regenerace. Je tu teplo, led je měkký, takže je těžší na tom bruslit, bere to síly. Vydá se hodně energie."

Co od Švýcarů čekat?

"Skvěle bruslí. Mají kvalitní hráče z NHL i jejich ligy. Musíme se na to nachystat a hrát tak jako v pátek proti Finsku nebo jako během dvou třetin proti Norsku."

TÉMATA: A-tým TOP obsah