A-tým: S Kubalíkem to vypadá dobře, prozradil Kalous. Rozhodnout mohou speciální formace

Neděle ve znamení regenerace, v pondělí dopoledne půlhodinové rozbruslení a večer další mise, tentokrát proti Švýcarům. Češi si musí dát pozor hlavně na disciplínu, speciální formace by totiž mohly rozhodnout celý zápas.

Švýcaři byli totiž v neděli večer proti Rakousku nekompromisní. V početní výhodě vstřelili pět ze svých šesti gólů.

"Musíme hrát bez faulů, disciplína je jedna z hlavních věcí pro dnešní zápas. Nesmíme dát soupeři šanci mít přesilovku. Případně ale chceme pokračovat v dobré hře v oslabení, to nám zatím na mistrovství jde," řekl po dopoledním rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

Zatímco v oslabení mají Češi stoprocentní úspěšnost, přesilovky jsou rozhodně místem, kde je prostor ke zlepšení. Společně s Polskem jsou totiž jediným týmem, který z přesilovky nevytěžil ani jeden gól.

"Je co zlepšovat, víme o tom. Denně na tom pracujeme," ujistil Kalous s tím, že na rozbruslení se rýsovala další možnost na modrou čáru, a to v podobě Jakuba Krejčíka.

Palebnou sílu by mohl zvýšit i Dominik Kubalík. Jeho start je kvůli sobotnímu zranění nejistý, ale Kalous situaci vidí pozitivně.

"Uvidíme. Na tréninku to vypadalo v pořádku, ale všechno ještě bude konzultovat s lékařem a s fyzioterapeutem," vysvětlil. Kdyby se útočník do hry nedostal, má realizační tým připravený plán. "Budeme reagovat dle situace, ale věříme, že by to mělo klapnout."

V pořádku by měl být i zbytek týmu, a to zejména díky volnějšímu programu, který realizační štáb týmu naordinoval v neděli.

"Věříme, že hráči zregenerovali. Všichni měli povinný program, ale trochu rozdělený. Kdo chtěl, šel na led, kdo ne, byl naplánovaný regenerační trénink. Bylo potřeba dát se dohromady, fyzicky to pro hráče byly náročné dny," zakončil Kalous.

Blümel nepřijede

Z play off American Hockey League sice vypadnul tým Texas Stars, nicméně jeho útočník Matěj Blümel národní tým v Praze neposílí. V pondělí to potvrdil generální manažer týmu Petr Nedvěd.

"Tým Matěje Blümela v noci vypadl z playoff AHL, Dallas ale stále hraje playoff NHL a Matěj i přes vypadnutí Texasu zůstává v zámoří k dispozici organizaci Dallas Stars,“ vysvětlil Nedvěd.

TÉMATA: A-tým TOP obsah