A-tým: Pozitiva i přes prohru? Trenér zmínil Dostála i speciální formace

Večerní zápasy v O2 areně jsou skutečně dlouhé. Než zápas skončí, hráči projdou mixzónou a promluví k nim trenér, je půlnoc. Nejinak tomu bylo v pondělí, kdy se trenérovi Radimu Rulíkovi hlavou proháněly myšlenky z právě skončeného duelu se Švýcarskem.

Jak zní vaše hodnocení utkání?

"Myslím si, že ze začátku tam byl z naší strany trochu větší respekt. Nešly nám úplně nohy, Švýcaři do toho vletěli, věřili si na nás a s jejich napadáním jsme měli problémy. Potřebovali jsme se do zápasu dostat a ve druhé polovině první třetiny se zápas začal srovnávat."

Bod sice utekl, ale byl to kvalitní výkon. Co vás potěšilo nejvíce?

"Jsme moc rádi, že jsme proměnili přesilovku. Řekl bych, že náš výkon byl velmi bojovný, s postupem zápasu víc a víc. A skvělý brankář Lukáš Dostál. Opravdu nás podržel. Hlavně ve třetí třetině měl momenty, kdy to soupeř chtěl překlopit na svoji stranu. Šli do většího rizika, mají velmi šikovné hráče, hlavně útočníky. Mají i ofenzivně laděné beky, takže to nebylo jednoduché."

Berete ten bod?

"Rozhodly nájezdy, s takto silným soupeřem musíme brát, že jsme bodovali."

Lukáš Dostál se ukazuje ve skutečně skvělé formě.

"Se vším si poradil, opravdu hodně nám pomohl. Jsme za to rádi. Atmosféra ho také úplně nesemele, dokáže se soustředit na svůj výkon a nenechá se rozhodit nebo vyvést z koncentrace. Už má zkušenosti."

"Dosty? Se vším si poradil, opravdu hodně nám pomohl."

Před zápasem byly tématem speciální formace. Předpoklady se naplnily, navíc váš tým konečně prolomil přesilovkové prokletí. Úleva?

"Na přesilovky jsme se zaměřili v přípravě, budeme na tom pracovat dál. Ubránit týmy jako je Finsko, Kanada, Švýcarsko, což jsou skvělé týmy v naší skupině - s obrovským respektem k ostatním mužstvům -, je strašně těžké. Pokud se nám ještě podaří proti nim proměnit naši přesilovku, je to velký bonus."

Bylo to celkem vyostřené utkání. Jak to korespondovalo s apelem na větší disciplínu?

"Tohle řešíme, ale je to situace od situace. Nechceme dělat zbytečné fauly, které nic neřeší. Ale pokud se na ledě něco stane a je to fér, nechceme, abychom dali najevo slabost. Na brankovišti musíme být důrazní a dát najevo, že to je naše území a budeme za něj bojovat. Jsme rádi, že se kluci dokážou soupeři postavit i v tomto ohledu."

Ukazuje se, že je to tým bojovníků. Je to tak, jak jste si maloval?

"Je to ještě předčasné hodnotit. Můžeme se bavit až po základní skupině. Čekají nás další utkání, je třeba navazovat na předchozí výkony. Některé věci posouvat, aby došlo ke zlepšení. Je před námi spousta práce. Ale ano, s bojovností jsem spokojen. Hlavně, aby to vydrželo a pokračovali jsme v tom."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým TOP obsah