A-tým: Byla to systémová bitva, škoda prodloužení, litoval Sedlák

Tuhý boj, souboj systémů a důraz na detail. Před zápasem se Švýcarskem bylo jasné, že půjde o pořádně těžký zápas, a to pro oba týmy. "Byla z toho systémová bitva," popisoval po utkání útočník Lukáš Sedlák.

Máte za sebou náročný zápas. Co dělalo největší problém?

"Oba týmy hrály dobře do obrany. V jejich pásmu bylo těžké dostávat se z rohů, v tom nás přehrávali a nedokázali jsme si vytvořit žádný větší tlak. Nešlo nám usadit se v jejich zóně."

I proto přišlo na řadu nahazování puků?

"Obranné i střední pásmo, tam hráli skutečně dobře. Museli jsme se tam tedy dostávat tímto m, těch puků jsme tam ale mohli sesbírat víc. V tom je rozhodně prostor ke zlepšení.

Švýcaři se ale také extra neprosadili.

"Ano, my jsme jim toho taky moc nedovolili. Gól z přesilovky nás nakopnul, jen škoda prodloužení, kde jsme měli šance to rozhodnout."

Očekávala se tuhá bitva, ta tedy přišla v plné parádě.

"Už jsme s nimi pár zápasů hráli, počítali jsme s tím dopředu. Je pravda, že to byla taková systémová bitva."

Zmínil jste přesilovku, kterou jste si gólem konečně pomohli. Je to úleva?

"Už v sobotu proti Norsku jsme měli dobré šance dát nějaký gól, akorát se to tam neprocpalo. Dneska už to naštěstí vyšlo, za což jsme rádi, trochu se v tomto směru asi můžeme uklidnit, ale škoda, že toho nebylo ještě víc."

Za zády jste měli skvělého Lukáše Dostála. Jak se před takovým gólmanem hraje?

"Je to super. Víme, že když potřebujeme, dokáže nás podržet. Jen škoda, že jsme nedali víc gólů a nedopřáli mu klidnější zápas."

Stejně jak neutuchá podpora fanoušků. Od rozcvičky po konec.

"Tohle fakt nikdy neomrzí. Fanoušci jsou skvělí, jsme rádi, že je máme. Ženou nás dopředu každý zápas, za to jim moc děkujeme."

TÉMATA: A-tým TOP obsah