A-tým: Máme se od čeho odrazit, těší Stránského i Fleka

Jeden neúnavně proháněl soupeře svým rychlým bruslením, druhý se rval u mantinelů a slavil vyrovnávací branku. Jakub Flek i Matěj Stránský odvedli obrovské penzum práce, ze kterého nakonec vyplynul proti Švýcarsku bod. „Těžký zápas,“ ulevil si Flek.

Právě Flek měl na holi poslední nájezd českého týmu. Srovnat nedokázal, a tak se Češi museli smířit s bodem. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas, je to opravdu dobrý soupeř," uznal útočník Brna.

Na nájezdy se naopak prosadil Matěj Stránský, který přesilovkovou bombou srovnal a mohl si zhluboka oddechnout, na gól z početní převahy čekala reprezentace na MS dlouho. "Řekli jsme si, že když přijde nahrávka od obránce, tak střílíme. Po buly se nám to takhle podařilo sehrát a naštěstí to tam spadlo," popisoval svou branku.

Proměněný nájezd, bomba z kruhu a proti Norsku gól z předbrankového prostoru? Značka ideál.

"Je to naše role," řekl Stránský o třetí lajně. "Tlačit se do brány, soupeři to znepříjemnit. S Danielem Voženílkem jsme tam dva velcí hráči, hráli jsme spolu často, jsme na sebe už zvyklí. Je to náš styl hry, ve kterém chceme pokračovat."

Velmi aktivně se jeví i Flekova lajna, která se snažila vyzrát na švýcarské slabiny. Agresivní forčeking a dohrávání soubojů, to je vždycky příslib úspěchu.

"Vždycky jde něco najít," odpověděl pak na otázku, jak vlastně najít trik na známého soupeře. "Na mistrovství většinou přijede trochu jiná sestava než při Euro Hockey Tour. Příprava na ně byla dlouhá, podle mě nám to vyšlo dobře. Byl to vyrovnaný zápas, gól pět na pět nepadl, jen škoda toho extra bodu."

Oba útočníci ale vidí pozitivní stránku věci. "Měli jsme tam dobré věci. Bohužel to nevyšlo, ale tak to někdy je. Máme se od čeho odrazit do dalších zápasů," řekl Stránský a Flek doplnil: "Jak říká trenér, musíme se krůček po krůčku zlepšovat."

To oceňuje i české publikum. Na všech třech českých zápasech (a nejen na nich) byla ohlušující atmosféra.

"Fanoušci jsou skvělí. Jsou strašně moc slyšet a ono to fakt moc pomáhá," děkoval na dálku Stránský.

"Atmosféra je bomba, užíváme si to. Čeští fanoušci ukazují, že jsou nejlepší na světě a všem připravují skvělou atmosféru," smeknul na závěr Jakub Flek.


TÉMATA: A-tým TOP obsah