A-tým: Moc nešly nohy, ale ukázali jsme sílu, shodují se Rutta s Krejčíkem

Čtvrtý duel, třetí výhra. Svěřenci Radima Rulíka zvládli bitvu proti Dánům, kterou na svou stranu překlopili až v samotném závěru. Severské mužstvo navíc padlo po základní části proti Čechům poprvé za posledních 10 let. Jak klání zhodnotili obránci Jakub Krejčík s Janem Ruttou?

Národní tým má za sebou čtvrtý zápas na světovém šampionátu. Středeční odpoledne se neslo v duchu divoké přestřelky proti Dánům, ve které rozhodovalo až závěrečných 15 minut. Čeští hráči díky třem slepeným trefám nakonec odcházeli na vítězné straně a připsali si cenné tři body do tabulky. 

Výsledek se ale vůbec nerodil tak lehce, jak by se mohlo na první pohled zdát. „Začátek od nás nebyl ideální, ale musím kvitovat sílu mužstva, protože jsme se do toho utkání dokázali dostat,“ byl rád Jan Rutta. „Dali jsme jim zbytečně šance, ve kterých nás dostali pod tlak. Ve výsledku jsem rád, že jsme to zvládli,“ doplnil svého kolegu z obrany Jakub Krejčík. 

Kde hledat příčinu slabší první třetiny? „Nešly nám vůbec nohy, neměli jsme dobrý pohyb a nedávali jsme si puky ideálně. Až na pár střídání tam toho od nás moc nebylo a možná si dovolím tvrdit, že hru trochu režírovali Dáni,“ vnesl svůj pohled obránce San Jose. 

Následně čeští hráči získali dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, což byla ideální možnost, jak se do utkání dostat. Touto herní převahou však svěřenci Radima Rulíka pohrdli.

„Byla to velká šance k otevření skóre a měli jsme ji jednoznačně využít. Já osobně jsem tam zbrkle vystřelil, když měl soupeř zlomenou hokejku. Oni nás hned vzápětí vytrestali, když proměnili přesilovku,“ reagoval na nepovedenou pasáž hry Jakub Krejčík. 

Ve třetí periodě se ale s gólovými akcemi roztrhl pytel. Nejprve na konci 45. minuty soupeř vyrovnal, poté však následovaly tři české trefy v rozmezí pěti minut. V závěrečné desetiminutovce ještě přidaly obě strany po gólu, a tak se skóre zastavilo na výsledných 7:4. 

„Naštěstí jsme ke konci měli celkem pohodlný polštář, akorát trenéři z toho závěru museli být trochu vyřízení. Měli bychom si tyhle situace víc hlídat. Dáme jim jeden, dva góly a následně kvůli naší nedůslednosti hned inkasujeme. Na druhou stranu jsme jako tým ukázali opět sílu, z čehož mám radost,“ okomentoval divokou pasáž Rutta. 

Výjimečná byla ovšem opět návštěvnost a atmosféra. Utkání totiž sledovalo přes sedmnáct tisíc diváků, kteří si jistě jedenáctibrankové odpoledne užili. Jak si jejich podpory váží samotní hráči? „Fanoušci jsou skvělí. Sluší se jim poděkovat za to, jak nás podporují. Navíc chodí na každé utkání v hojném počtu a my si toho moc vážíme,“ dodal na závěr bek s číslem šestatřicet. 

TÉMATA: A-tým TOP obsah