A-tým: Skvělé výkony Rakušanů? Všechny týmy do toho dávají všechno, ví Kalous

Česká reprezentace se na ranním rozbruslení již pilně připravovala na večerní duel s nevyzpytatelným Rakouskem. „Všechny týmy do toho dávají všechno a platí to pro každý zápas,“ ví asistent trenéra Jiří Kalous.

Na ledě se proháněly sice jiné dvojice a trojice, podle Jiřího Kalouse to však vyplynulo ze hry v tréninku: "Zkouší se různé varianty. Ta cvičení, která zkoušíme na tréninkových jednotkách, se různě prolínají, není to jen, že jezdí spolu stabilní dvojice. Není to jen o tom, že budeme i něco zkoušet, ale vychází to i z tréninku."

Pátým soupeřem na mistrovství světa v Praze bude pro národní tým Rakousko, které na šampionátu trápí favority. Se Švýcary padlo až po gólu v poslední minutě, Kanadu po famózní jízdě ve třetí periodě obralo o bod a naposledy skolilo Finsko po zásahu 0,2 vteřiny před sirénou.

Co stojí za spanilou jízdou Rakušanů? "Především začali proměňovat šance a myslím, že jsou i nějakou dobu spolu. Určitě je tam vidět i lepší souhra jednotlivých formací, jsou dobře individuálně vybaveni, každý hráč dokáže být nebezpečný a na to si musíme dávat pozor," ví Kalous.

„Výsledky, které Rakousko uhrálo v posledních dvou zápasech, jsou toho důkazem, že i papírové slabší soupeř může hrát velmi dobré zápasy a může překvapit.“

"Koncentrujeme se na každý zápas. Nemůžeme si dovolit jakýmkoliv způsobem podcenit kteréhokoliv soupeře. Výsledky, které Rakousko uhrálo v posledních dvou zápasech, jsou toho důkazem, že i papírově slabší soupeř může hrát velmi dobré zápasy a může překvapit. Bereme to tak, že tu není lehkého soupeře. Všechny týmy do toho dávají všechno a platí to pro každý zápas," dodal asistent trenéra nakonec.


TÉMATA: A-tým TOP obsah