A-tým: Nečas? Uvidíme, uvedl Kalous. Na Brity dáme pozor

Český národní tým čeká večer druhý zápas ve dvou dnech. Poté, co sestava trenéra Radima Rulíka porazila Rakousko 4:0, ji bude čekat poslední tým skupiny Velká Británie. Outsider? „Musíme dát pozor,“ ví dobře Jiří Kalous, asistent trenéra.

V pátek večer šli Češi spát jako lídři skupiny A. Výhra 4:0 nad Rakušany povzbudila a udělala definitivní razítko na to, že český výběr jde do čtvrtfinále.

"Nálada je podobná jako doposud, jsme velmi koncentrovaní. Na každý trénink, zápas i poradu," nedělá z toho Kalous velkou vědu.

V sobotu večer čeká domácí družinu předposlední duel ve skupině, soupeřem bude Velká Británie, která zatím neuhrála ani bod. K žádnému podcenění ale nesmí dojít, což dobře ví celý trenérský štáb.

"Musíme si dát pozor," uvědomuje si Kalous. "Britové mají systémově velmi dobře zorganizovanou hru. Ale budeme mít poradu a tým na to připravíme. Mají nebezpečné hráče, například Kirka, jehož střela je vynikající, znáte z extraligy."

Český tým je však jednoznačným favoritem. Pokud dodrží své zásady, výhra by mu neměla uniknout. "Chceme pokračovat v systémových záležitostech," přitakává asistent trenéra.

Největším tématem sobotního dopoledne byl pochopitelně přílet Martina Nečase. Ten na pražském letišti přistál dopoledne a obratem zamířil do útrob O2 areny.

"Chtěl by hrát," prozrazuje Kalous s tím, že vše bude na další dohodě: "Plány s ním jsou jedna věc, ale je tu realita. Uvidíme po jeho cestě, jak se bude cítit. Strávil hodně dlouhou dobu v letadle, má za sebou hodně zápasů. Uvidíme."

Nečas by nemusel být samotnou posilou z NHL, v noci na sobotu totiž vypadnul i Boston. Petr Nedvěd, generální manažer reprezentace, a Martin Havlát, jeho asistent, se s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou spojí v průběhu soboty.

TÉMATA: A-tým TOP obsah