A-tým: Komplexní výkon, byli jsme lepší, potěšilo Rulíka

První český zápas na mistrovství světa, který nenabídl úplné drama nebo přetahovanou ve skóre, se zrodil až proti Rakousku. Výhra 4:0 trenéra Radima Rulíka potěšila, jeho družina totiž podle něj odehrála nejkomplexnější zápas na turnaji. Od brankáře, přes speciální týmy až po útok.

Byl to výkon dle představ?

"Řekl bych, že ano. Výsledky Rakušanů budily respekt, to je bez diskuze. Dívali jsme se na ty zápasy a viděli jsme, co Kanada udělala, že ji Rakušané trestali a čeho se tím pádem vyvarovat. Věděli jsme, že budou po zápase s Finy nahoře. Pečlivě jsme se připravili."

Bylo to vidět zejména v první a třetí třetině, že?

"Velmi dobré třetiny. Škoda, že jsme v té první nedali více gólů. Dali jsme jen z nájezdu, který byl odpískaný správně."

Co bylo špatně v prostředním dějství?

"Bylo to takové rozházené, nebylo to dle našich představ. Podařilo se ale proměnit přesilovku a pak přidat ještě jeden gól, což bylo důležitá. A třetí třetina byla nejlíp zahraná z naší strany po všech stránkách. Pohlídali jsme si to. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli."

Potěšila komplexnost výkonu?

"Byl to asi nejkomplexnější náš výkon zatím na mistrovství. Neměli jsme těžké nohy, měli jsme dobrý pohyb. Byli jsme sebevědomější, byli jsme lepší."

Ukazuje se to na tabulce i na tom, že jste ještě neprohráli?

"Hodnocení si nechám až po mistrovství světa. Nedělám rád dílčí hodnocení. Jsou sice hezká, ale máme před sebou další práci. Je potřeba být připravený na další zápasy."

Krédo jít zápas od zápasu tedy pokračuje.

"Jednoznačně. To bylo naše motto už od začátku - dívat se jenom na schod, který nás čeká. Ne na ten další."

Nula pro Petra Mrázka, oba gólmani fungují. Značka ideál?

"Myslím, že to je pro nás výborné. Dosty udělal nulu s Finy, Mráza teď s Rakušany, je to dobré."

Co čekáte od Velké Británie, sobotního soupeře?

"Přípravu si uděláme v sobotu. Doteď jsme se starali jen o Rakousko, takže až teď přehodíme myšlení na dalšího soupeře. Musíme to zvládnout, to je bez diskuze. A pokračovat v nastolené cestě."

Budete chtít, aby Martin Nečas hrál proti Britům?

"To je jednoduché. Sednu si s ním, možná mu něco doporučím, možná taky ne. Uvidíme, jak on sám to bude mít v hlavě nastavené. Sedl na první letadlo směr Praha, takže myslím, že to má jasně dané. Uvidíme. Je to super signál pro tým."

TÉMATA: A-tým TOP obsah