A-tým: Potvrzeno! Česko na MS posílí Pastrňák i Zacha. Co do týmu přinesou?

Těsně před koncem základních skupin je jasno. Český výběr posílí dvojice z Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha. Oba v klubu prošli výstupními prohlídkami a k českému týmu by se měli připojit hned na začátku týdne. Co přinesou?

David Pastrňák patří mezi největší hvězdy NHL. Jeho střelecký instinkt se stal obávaným v celé lize, k tomu přidává i nápadité přihrávky. Prostě komplexní ofenzivní útočník.

Své kvality v tomto ročníku dokázal 47 brankami a 63 asistencemi v 82 zápasech. V play off, kde Bruins vypadli ve druhém kole s Floridou, přidal bilanci 4+4 ve 13 duelech. O tom, jak klíčovou roli hraje, ukázal v prodloužení sedmého zápasu prvního kola, které brankou rozhodl.

82 zápasů = 47 gólů, 63 asistencí

V minulém ročníku dal 61 gólů a přidal 52 asistencí, což je jeho nejlepší bilance v kariéře. Naposledy v sezoně 2017/18 se stalo, že nepřekonal průměr bod na zápas.

V české reprezentaci se ukázal naposledy na světovém šampionátu v roce 2022, kdy sedmi góly v sedmi zápasech pomohl k bronzové medaili.

Pro Pavla Zachu půjde o první dospělou reprezentační akci. V NHL hrál roky za New Jersey, které ho v roce 2015 draftovalo, nicméně byl to trejd do Bostonu před dvěma lety, který ho nakopnul k vynikajícím číslům.

Dres Bruins mu sedl na první dobrou a prokázal, že kromě svých nesporných kvalit do defenzivy může pravidelně pomáhat také v ofenzivě.

Ve svém prvním ročníku v novém klubu odehrál kompletní rundu zápasů a zaznamenal v nich bilanci 21+36. V tom právě skončeném svůj gólový počin dorovnal a navrch přidal dvě přihrávky. Má za sebou tedy nejlepší sezonu v kariéře.

Velmi často pak oba dva těžili ze vzájemné spolupráce, což by se jistě mohlo promítnout i do národního dresu.

TÉMATA: A-tým TOP obsah