A-tým: Nečas si přál hrát, potvrdil Rulík. Promluvil o Kämpfovi i změnách v sestavě

Radim Rulík mohl být po utkání s Velkou Británií spokojen. Splnila se povinnost tří bodů, do tempa se dostal Martin Nečas, nikdo se nezranil a jeho výběr se dostal zpět na první místo tabulky. "Pohlídali jsme si to," těšilo ho.

Lze utkání hodnotit jinak než pozitivně?

"Vstup byl výborný, první lajna hrála dominantně, zařídila góly. První třetina byla velmi dobře sehraná, jen škoda, že jsme nedali víc branek, protože jsme měli územní převahu. Britský brankář ale podal výborný výkon. Ve druhé třetině už to z naší strany nebylo takové, ale dali jsme dva góly, jeden z přesilovky. Potom už jsme si to pohlídali. Celkově to bylo utkání, který jsme měli pod kontrolou."

Strůjcem výhry byl se čtyřmi asistencemi Roman Červenka. Co na něj říkáte?

"Nechci mluvit o jednotlivcích. Každý zápas je jiný, jednou se daří jednomu víc, potom druhému. Roman měl čtyři , Lukáš Sedlák dvě branky. Jenom to dokresluje, že jim zápas vyšel, ale pokaždé je to jinak. Předtím se zase dařilo jiným acím. Takže to nebudeme vyzdvihovat, aby to nebylo nepříjemné klukům, kteří tam padali do střel a branku zrovna nedali. Ale celkově to byl týmový výkon, podpořený produktivitou první ace."

Týmový výkon je něco, co vás zdobí od začátku turnaje.

"Ano, takhle bychom to chtěli. Hlavně do klíčových utkání to bude důležité."

Na ledě nebyl David Kämpf. Bylo to z preventivních důvodů?

"Ano, vysvětlil jsem mu, jakou má pozici na týmu. A domluvili jsme, že bude lepší, když si odpočine. Aby neriskoval, protože ho budeme potřebovat v utkáních, kdy půjde o všechno."

Martin Nečas na nic nečekal a šel hrát. Společné rozhodnutí?

"On si to přál a my jsme měli stejný názor. Takže jsme se shodli."

To, s kým nastoupí, jste taky řešili spolu?

"Tohle ne, tohle vyšlo z trenérského štábu."

Martin v NHL teď nehrál oslabení, ale dnes ano. Bylo to proto, aby se víc rozjezdil?

"Ne, jenom jsme to zkusili, protože říkal, že to dřív hrál. Samozřejmě jsme věděli, že letos to nehrál. Zkusili jsme to, potom jsme od toho upustili. Martin, pokud budou všichni zdraví, tak v oslabení nastupovat nebude."

Kdo tím pádem půjde mimo soupisku?

"Padlo to na Michala Kovařčíka."

"Nečas na oslabení? Chtěli jsme to zkusit, nebude v něm hrát."

Co se oslabení týče, dostali jste branku a celkově jste měli dost vyloučení. Jediná kaňka na výkonu?

"Na tom musíme jednoznačně zapracovat. Do dalších zápasů chceme, abychom byli týmem, který bude vylučován stejně nebo méně než soupeř."

Tým by naopak mohla posílit dvojice z Bostonu. Jste rád?

"Když všechno dobře dopadne, tak všichni hráči i realizační tým budeme rádi, že budeme mít takové top hráče z NHL v mužstvu."

S Pastrňákem už jste se osobně potkal během léta. Pomůže, že jsou ledy prolomeny?

"Nejenom to. Byl jsem za ním v Bostonu i na Floridě, společně s Ondrou Pavelcem a Martinem Havlátem. Kontakt tedy proběhl. Nedívám se ale na sebe, jestli je to důležité pro mě. Dívám se na tým. Je dobré, že jsme se už trošku poznali. Nemyslím hokejově, ale osobně. Takže to bude trošku snazší, než kdybychom se neznali vůbec."

Podle Romana Červenky nebudou změny v sestavě problém, tým má pevný charakter. Sedí to?

"Ano. Samozřejmě to doplňujeme o hráče, kteří hrají ve svých týmech první dvě lajny v NHL. Takových hráčů už moc nemáme. To každý ví a respektuje."

Jak využijete dva volné dny?

"Odpočinek, regenerace, příprava, koncentrace."

TÉMATA: A-tým TOP obsah