A-tým: Volno bodlo, shodli se Kämpf s Kubalíkem. Na Kanadu si věří

V neděli dostali hráči poklidnější den, bez mediálních povinností. Regenerace, čas s rodinou, každý z hráčů trávil volno jinak. „Nabrali jsme síly, na Kanadu jsme připravení,“ hlásí duo David Kämpf a Dominik Kubalík.

Prvně jmenovanému se volno protáhlo. Nehrál totiž v sobotu proti Velké Británii, a to z preventivních důvodů poté, co v utkání proti Rakousku nešikovně spadl na mantinel.

"Cítím se líp," ujistil ale po pondělním tréninku. "Jsem rád, že jsem dostal extra volno a mohl jsem se dát dohromady. Na další zápas jsem připravený."

Neděle se tak v podstatě u všech hráčů nesla ve stejném duchu. Odpočinek a načerpání sil. "Věnoval jsem se regeneraci," přikývnul Kämpf. "Je to dlouhý turnaj, spousta zápasů, tak jsem se soustředil hlavně na to, abych byl v tomto směru nachystaný."

Dominik Kubalík to měl velmi podobně. K tomu ještě přidal čas s rodinou, která se v den zahájení šampionátu rozrostla o dalšího člena. "Hodně jsem odpočíval, byl s rodinou. Vyšlo to dobře, že to je zrovna před Kanadou. Nabrali jsme síly a dali se dohromady. Neměl jsem moc pomyšlení na hokej, fakt jsem si užil volný den," popisoval.

Oba borci jsou tak připraveni na vrchol skupiny, tedy duel s Kanadou. Ta přivezla mladý i kvalitní tým v jednom, což se odráží na výsledcích. Javorové listy zatím neprohrály, jediným zaváháním byl šok proti Rakousku. V posledních dnech ale kanadský tým porazil Finy i Švýcary.

"Pro všechny je to výjimečné utkání. Přivezli velmi kvalitní tým, bude to super zápas před skvělou kulisou. Těšíme se na to," usmál se Kämpf. O kvalitě českého týmu je však přesvědčen, stejně jako Kubalík: "Víme, jak hrají, mají skvělý tým. Bude to hodně přímočaré, plné osobních soubojů, dobře napadají. Musíme se na to nachystat. Když budeme držet systém, mělo by to být dobré."

Co tedy čekat? "Hrají celoplošný hokej, stejně jako my. Na tréninku jsme se na to chystali, bude důležité rychle posouvat puky," přemýšlel nahlas útočník Ottawy.

Proti Kanadě už Česko vyrukuje s posilami z Bostonu. David Pastrňák s Pavlem Zachou v Praze přistáli v pondělí a proti soupeři ze Severní Ameriky by měli být připraveni.

"Jsou to jedni z nejlepších hráčů v NHL. Hodně pomůžou, Pasta je náš nejlepší hráč, už se na ně moc těšíme. Kvalitu týmu určitě zvednou," těšilo Kämpfa.

Kubalík má s Pastrňákem z reprezentace zkušenosti. Zahráli si bok po boku na světovém šampionátu v Dánsku. "Jsou to skvělí hráči. Měl jsem možnost s Pastrou hrát v Kodani a hned ten první zápas byl orchestr," zasmál se.


TÉMATA: A-tým TOP obsah