A-tým: Příjezd dua z NHL? Na prvním místě musí zůstat soudržnost, velí Plekanec

Stalo se z toho téma posledních dnů – David Pastrňák a Pavel Zacha posilují český výběr. Asistent trenéra Tomáš Plekanec ví, jak silní hráči dorazili. Zatím však neprozradil, kde se v sestavě umístí, variant je několik.

"Probíhala o tom debata," prozradil Plekanec novinářům při odpovědi na dotaz, jestli měl štáb hned jasno o tom, kam duo z NHL umístí. "Řešili jsme různé možnosti, máme více variant. Taky ale neznamená, že sestava, kterou složíme, se pak nemůže změnit," upozornil.

Dle složení útoků v pondělním tréninku se zdálo, že by mohl Pastrňák se Zachou nastoupit po boku Ondřeje Paláta, nicméně dle Plekance je skutečně ještě všechno otevřeno.

"Kluci hrají NHL dlouho, jsou tam podobné systémy, takže se dá předpokládat, že by si vyhověli," přemítal při dotazu na Paláta. "Ale jsou tu i další hráči jako Roman Červenka, se kterými by to určitě fungovalo."

Ať už se hráči z Bostonu postaví do lajny s kýmkoliv, bude znát velká síla. "Jsou to hráči v prvních dvou lajnách v NHL, takových moc nemáme. Bude to velké posílení," dodal Plekanec.

Do jeho agendy okamžitě vstupuje zejména Pavel Zacha. Jakožto centra ho totiž budou čekat vhazování, tedy disciplína, v níž Plekanec jako hráč vynikal a na kterou se v roli asistenta specializuje.

"Vhazování řešíme pořád. Máme na to detailní přípravu, kluci zatím odvádí dobrou práci. Kanada je v tom silná, víme o tom, o to víc se na to nachystáme," ujistil. "Centři odvádí dobrou práci, ale není to jen o nich, je to i o reakcích hráčů na stranách, aby vyhráli své souboje, což je strašně důležité. Bez nadsázky to může vyhrát zápas."

Zápasy zatím české reprezentaci vyhrála nejen kvalita, ale také tolikrát zmiňovaná soudržnost a bojovnost.

"Je to přesně o tom," zopakoval dlouholetý hráč Montrealu. "V důležitých momentech pak mohou vyskočit individuality, které mohou rozhodnout. Na prvním místě při cestě k úspěchu však musí být soudržnost týmu."

Co hráči, kteří nejsou na soupisce?

Na toto téma, které se týká Radana Lence, Michala Kovařčíka a Jana Ščotky, se vyjádřil manažer reprezentace Milan Hnilička:

"Všichni tři hráči zůstávají s týmem mimo režim mistrovství světa. Připravují se individuálně a jsou připraveni pro případ, že by došlo ke zranění v průběhu závěrečné fáze turnaje."

TÉMATA: A-tým TOP obsah