A-tým: Hrát s Pastou? Bral bych to, říká Palát. Proti Kanadě se klidně pobijeme

Přílet dvou útočníků z Bostonu by se Ondřeje Paláta mohl týkat velmi konkrétně. Dost možná totiž připluje do lajny právě k nim. "Bral bych to," komentuje možnou elitní lajnu z NHL.

Ondřeji, jak jste strávil den volna?

"Byl jsem s rodinou, byli jsme v parku a na hřišti, udělali jsme si hezký den. Uvolnili jsme se, nemuseli jsme na stadion. Dneska už jsme ale šli do plného tréninku, před Kanadou je to potřeba. Je to prestižní soupeř, mají tady výborný tým."

Jak moc pomůžou dvě posily z Bostonu?

"Sílu tu zvedne rozhodně, byť ji máme už od začátku. Jsou to skvělí hráči, kvalita týmu tím pádem šla hned zase o něco nahoru."

Dokázal byste říct, v čem nejvíce by mohli pomoct?

"Úplně ve všem. Zacha je vynikající centr, možná i trochu podceňovaný. Pasta je extratřída, pomůže v každé herní situaci."

Budete hrát spolu?

"Bral bych to. Nevím, jak to mají trenéři vymyšlené, ale kdyby se tato situace naskytla, budu se těšit. Doufám, že bychom si hned sedli."

Neustále skloňovaným dílčím cílem bylo zlepšovat se každým zápasem. Celkem se to daří, nemyslíte?

"Řekl bych, že to tak je. Už na začátku jsme ale nasadili laťku hodně vysoko, proti Finsku to byl výborný výkon. Celý turnaj hrajeme dobře, nezbývá než to zítra potvrdit."

Opět týmovostí.

"Rozhodně. Styl naší hry je na tom založený. Každý si plní to, co má. Zatím se nám to daří. Žádné změny v sestavě to nenaruší."

Proti Kanadě by mohlo dojít i k potyčkám, oni takový hokej hrají.

"Je to poslední zápas ve skupině, jde o hodně. Bude to určitě super. Jestli se budeme mlátit, nebo ne, teprve uvidíme. Je to trochu jiné než v NHL. Tady se nemůžete pobít, své hvězdy musíte chránit chytře tak, abyste se nedostali do oslabení."

Jestli se budeme proti Kanadě mlátit? Uvidíme, ale hvězdy si musíme chránit.

Začíná přituhovat. Cítíte to na sobě?

"Moc ne. Je to jen další zápas, jsem úplně v klidu."

Může atmosféra na stadionu vůbec zevšednět?

"Asi ani ne, je to zážitek a něco jiného než v NHL. Fandí se i v průběhu zápasu, to je asi největší rozdíl."

Pomalu se bude rýsovat soupeř pro čtvrtfinále. Sledujete vývoj ostravské skupiny?

"Dívám se na tabulky, ale že bych se nad tím nějak stresoval, to ne. Když odejdu z haly, mám rád klid a být bez hokeje."

TÉMATA: A-tým TOP obsah