A-tým: Kanada? Velká síla do ofenzivy, ví Kalous. Bostonské duo bude hrát spolu

Poslední prověrkou před čtvrtfinále bude v základní skupině A mistrovství světa Kanada. Na ranním rozbruslení se řešily možné varianty na zařazení Davida Pastrňáka s Pavlem Zachou do sestavy, přesnou odpověď si ale realizační tým nechá až do utkání.

Po příjezdu bostonské dvojice musel realizační tým řešit určité změny v sestavě. Kam tedy budou zařazeni David Pastrňák s Pavlem Zachou? „Měli jsme tam připravené dvě varianty. Řešili jsme samozřejmě i po rozhovorech s hráči, ke které se přikloníme. Oni dva ale budou hrát spolu,“ popisoval asistent trenéra Jiří Kalous. 

Jedna spolupráce se však přeci jen rýsuje už před začátkem duelu s Kanadou, a to v početní převaze společně s kapitánem Romanem Červenkou. „Je to jedna z variant, nebudu to zastírat. Je možné, že se o něčem bavili. Měli by nastoupit spolu v přesilovce, to můžu říct,“ prozradil Kalous. 

První duel na mistrovství světa pro bostonské duo bude zároveň tím posledním pro české barvy v základní skupině. Proti Kanadě vyhlíží národní tým ideální prověrku směrem do čtvrtfinále. „Co se týče Kanady, mají ofenzivní tým, velkou sílu do ofenzivy, takže na to si musíme dát pozor. Na druhou stranu i oni jsou schopni dělat chyby do defenzivy, takže ty chceme využít,“ má jasno asistent trenéra. 

„I oni jsou schopni dělat chyby do defenzivy, takže ty chceme využít.“

Jak jsou hráči připraveni na zámořského soupeře a jak se těší na podporu z hlediště? „Proti Kanadě to je vždycky super, když si můžete zahrát, obzvlášť na domácím ledě. Všichni se těšíme,“ neskrýval Jiří Kalous. 

Poslední úkol v základní skupině však nebude vůbec jednoduchý. Zbraně Kanady však má realizační tým poctivě rozebrané a ví, na co si musí hráči dávat pozor: „Na jejich ofenzivu určitě. Na souboje, protože hrají velmi tvrdě, mají velmi úspěšný forechecking, kdy získávají kotouče, otáčí hru a atakují bránu, to samé ve středním pásmu. Jakmile uděláte ztrátu ve středním pásmu, okamžitě otáčí a atakují bránu, takže to je jeden ze systémů hry, respektive jeden z prvků, které využívají.“



TÉMATA: A-tým TOP obsah