A-tým: Jedeme jeden za druhého, charakter týmu tam je, těší Dominika Kubalíka

Když v 50. minutě vyrovnával na 1:1, v aréně vypukla radost. To však ještě útočník Dominik Kubalík nevěděl, že bude muset se svými spoluhráči ještě dvakrát uspět při risku bez brankáře, aby s Kanadou získali bod.

"Dvě třetiny byly skvělé, pak se trošku roztrhl pytel s góly, ale my jsme si za tím šli. Doufám, že se to příště přikloní k nám," začal s hodnocením útočník Dominik Kubalík, který rovněž ocenil diváckou kulisu v Praze: "Bylo znát, že celá hala bouří. Hlavně, když skáčou a křičí. Je to zážitek a skvělé si zahrát."

Chválil přitom hru v početní převaze, ve které sám vyrovnával na 1:1: "Přesilovky jsou hrozně důležité, obzvlášť v tady té fázi a v play off. Tam na mě Neči (Martin Nečas) celou dobu koukal a já jsem se jen snažil najít prostor. Nádherná nahrávka přes osu, pak jsem se to jen snažil trefit a vyšlo to."


Následně však Kanada odskočila, ale i proti silnému soupeři dokázal národní tým v samotném závěru stáhnout dvoubrankové manko, a to v obou případech při risku bez brankáře. "Ukázalo nám to, že máme velkou sílu, takže to můžu hodnotit jenom pozitivně. Kulisa a všechno k tomu pomohlo, takže jsme si to užívali a věděli, že s tím můžeme něco udělat. Charakter týmu tam je, jedeme jeden za druhého, držíme systém. Nikdo si tam nedělá, co chce," popisoval Kubalík.

„Charakter týmu tam je, jedeme jeden za druhého, držíme systém. Nikdo si tam nedělá, co chce.“

Nyní je před reprezentačním výběrem ten nejdůležitější krok, a to čtvrtfinále. Soupeř ještě ale není jasný. Bude ním buď Německo, nebo Spojené státy. "Nejsem moc takový, že bych si vybíral. Víme, co se stalo tady na tom turnaji s těmi jakože outsidery, co dokázali potrápit Kanadu a ostatní týmy," připomněl útočník Česka.

Poprvé zasáhli do dění na mistrovství světa v Praze také David Pastrňák s Pavlem Zachou. Jak důležití mohou být pro tým? "Už jen papírově, když se na nás někdo podívá a vidí, že tam tihle hráči jsou, budí to respekt. Dva světoví hráči a hrozně nám pomůžou. Kluci hrají přesilovky v klubech, v nejlepší lize na světě. Je zábava s nimi hrát a vidět je, že se tam cítí dobře. Jsem jenom rád," dodal Dominik Kubalík nakonec.

TÉMATA: A-tým TOP obsah