A-tým: Pastrňák se Američanů nebojí. Máme vynikající tým, hlásí

David Pastrňák na nic nečekal a po svém příletu ihned nastoupil k utkání proti Kanadě. Úplně stoprocentně se necítil, nicméně díky tomu, že se konečně vyspal i že si ho do péče vzal doktor Pavel Kolář, se cítí skvěle a na čtvrtfinále se nemůže dočkat. „Máme vynikající tým,“ burcuje kabinu.

To, proti komu český výběr ve čtvrtfinále nastoupí, byla dlouho tajenka. Byla odtajněna včera, kdy se dohrály všechny skupinové zápasy. Z rébusu vyšel tradiční soupeř v podobě Spojených států.

"Špatného soupeře ve čtvrtfinále těžko potkáte. Mají dobrý tým, hodně ofenzivní obránce. Budeme k nim mít odpolední mítink, něco si řekneme, ale oni jsou silní vždycky. Musíme hrát útočný hokej, protože v obraně být nechtějí," popisoval po středečním tréninku. "V paměti mi hattrick z duelu o bronz skočí hned, je to dobré pro psychiku."

Musíme hrát útočně, v obraně se jim moc nelíbí.

Pro tu je rozhodně pozitivní i fakt, že se fyzicky cítí mnohem lépe. Hektické hodiny se na něm podepsaly, teď už je ale naprosto fit.

"Dnes už to bylo lepší, první den jsem vůbec nespal," prozradil. "Ještě máme den odpočinku, takže regenerace je důležitá. Jsme tu v dobrých rukách. Musím poděkovat našim doktorům, hlavně Pavlu Kolářovi, který mě dal během jediného dne do kupy."

Na psychiku pomáhá i přítomná maminka, ze které se stala na tribuně celebrita. "Všichni kluci z toho mají obrovskou radost, že můžeme hrát tady doma i pro maminky. Spousta z nás hraje v zahraničí. Aby nás viděly, musí přiletět. Teď je to naopak," těší ho.

Zraky celé republiky zamíří ve čtvrtek večer do O2 areny. Čtvrtfinále s USA, klíčový duel celého turnaje. Teď, nebo nikdy. Za ty roky v Bostonu si však Pastrňák na tlak zvyknul. Nedělá z toho vědu. "Nemá vůbec smysl dívat se moc dopředu. Teď nás čeká jeden zápas, na něj je maximální soustředěnost," dodal.

Spojené státy budou těžkým soupeřem, vyhlášený střelec ale nechce, aby se český tým zbytečně podceňoval. Naopak.

"Máme parádní sestavu se spoustou šikovných kluků, na to nesmíme zapomenout. Když podáme výkon, jakého jsme schopní, tak - se vší úctou a respektem k ostatním - máme výborný tým, který může myslet vysoko," vyslal vzkaz do kabiny.

Ta je naladěna pozitivně, a to i přesto, že nakonec se s Kanadou prohrálo. Vynikající výkon, více než solidní skupinová fáze a nula proher v základní hrací době.

"Super je, že se za jakéhokoliv stavu dokážeme dostat do zápasu, ale určitě proti Američanům nechceme dohánět," upozornil. "Potřebujeme si vytvořit náskok, dát první gól, abychom do varu dostali fanoušky."


TÉMATA: A-tým TOP obsah