A-tým: Euforie, těžko hledat slova, zářil Sedlák se Špačkem. Klíčem i zvládnutá disciplína

David Špaček se výrazně podepsal pod jedinou a vítěznou trefu Pavla Zachy, Lukáš Sedlák zase odjezdil zápas naplno ve třetí lajně. Oba pomohli ke komplexnímu výkonu, který udržel Spojené státy na nule. „Velká euforie,“ usmívali se oba.

"Jsou to super pocity," začal Lukáš Sedlák, načež ho David Špaček doplnil: "Jsou to fantastické pocity. Vůbec nevím, co na to říkat, je to velká euforie."

Byl to těsný zápas, nicméně od českého týmu skvělé zvládnutý. Pevná defenziva, dokonalý gólman a bez chyby zvládnutý systém.

"V obraně jsme se snažili to nekomplikovat, což se podle mě celkem povedlo. Když takto budeme hrát i nadále, máme velkou šanci na úspěch," usmíval se Špaček.

Hlavně ve třetí třetině to bylo pořádně těsné. Američané se dostali do velkého tlaku a místy český tým nepouštěli přes červenou čáru. "Dostali jsme se tam pod tlak, ale udrželi jsme to, což je nejdůležitější," dodal Sedlák. "Myslím si, že jsme si všichni sáhli hluboko do sil a jsme rádi, že jsme to nakonec urvali."

Sáhli jsme si hluboko do sil. Jsme rádi, jak to dopadlo!

I díky brankáři Lukáši Dostálovi, který předvedl fenomenální výkon. "Chytal skvěle," smeknul Sedlák. "Když jsme něco pokazili, tak tam byl a vychytal to. Výborná práce. Opět výborný výkon."

David Špaček si spolupráci taktéž pochvaloval. O to víc, že s Dostálem přijde do kontaktu jakožto bek více. "Lukáš je náš třetí obránce. Hodně nám pomáhá, byl to fantastický výkon, klobouk dolů."

Tématem byla před utkáním i hra speciálních týmů. A jak se hovořilo, tak se také stalo. Skutečně rozhodly. Gól padl z české přesilovky, Češi se navíc vyvarovali zbytečných vyloučení a udrželi disciplínu na uzdě. "Nikdo nechce hrát v oslabení, už vůbec ne my, protože si při hře pět na pět hodně věříme," vysvětlil Špaček. "Disciplínu jsme zvládli dobře. Před bránou jsme to čistili, vůbec jsme je tam nenechali hrát."

Klíčový zápas zvládnutý za jedna, nicméně z euforie by se měla vytěžit síla do semifinále proti sobotnímu semifinále proti Švédsku.

"Víme, jak hráli ve skupině, kde předváděli výborný hokej. Bude to další těžká zkouška. Musíme hlavně načerpat síly, připravit se," burcoval Sedlák.


TÉMATA: A-tým TOP obsah