Ty NEJ momenty čtvrtfinále: Euforie v kabině, Gudasovo území i Zachova premiéra

Po devíti letech to na domácím mistrovství světa zase klaplo - semifinále! Čtvrtfinále bylo plné emocí, čemuž pomohly i opět napráskané tribuny. Žilo to i na sociálních sítích. Mrkněte!

Smolný začátek jako předzvěst úspěchu

Takhle si to asi Ondřej Beránek nepředstavoval. Když vyjížděl k rozbruslení, nešikovně upadnul. Nic si z toho nedělal, ale jak se říká - konec dobrý, všechno dobré. Útočník Karlových Varů totiž předvedl parádní výkon!

Tady je Gudasovo!

Radko Gudas hned od prvního vhazování na světovém šampionátu ukazuje, že kolem něj cesta nevede. A proti Spojeným státům tenhle přístup pozdvihl na vyšší úroveň. Poutaly primárně jeho souboje s Bradym Tkachukem, americkým tvrďákem, velmi podobným typem, jakým je český bek. 

Zachova gólová premiéra

Nebyla to bomba k tyči, nebylo to sólo přes celé hřiště. Byl to šťastný gól, nikoliv však náhodný. Pavel Zacha se ve svém druhém reprezentačním utkání dobře tlačil před gólmana, kde v přesilovce odváděl dobrou práci. Odměnou byl vítězný gól, který dostal Česko do varu. Co naplat, že byl vstřelen žebry!

Lukáš Dostál

Neoriginální nadpis? Možná, ale je výstižný. Ani český gólman není nikterak extravagantní, na ledě je klidný, byť přivádí střelce soupeře k šílenství. Mimo led zase působí nesmírně vyváženě, chytře a sečtěle. Ideální kombinace, se kterou rodák z Brna pomalu dobývá i NHL.

Plácaná v kabině

Rychle kolem novinářů a pak hned do kabiny. Celý tým si oslavy pořádně užil. A i na nich bylo vidět, že jde opravdu o celistvou jednotku. Fráze, ale pravdivá. Kdyby nebyla, není český výběr v semifinále.

TÉMATA: A-tým TOP obsah