A-tým: Tahle výhra je pro celý národ, těšilo Pastrňáka. Na Zachu jsem pyšný!

Nejprve Kanada, pak Spojené státy. David Pastrňák se po příletu střetnul jen se soupeři, které dobře zná. I on svým výkonem pomohl k postupu do semifinále, kde se Česko střetne se Švédy. „Bylo na čase,“ usmíval se populární útočník.

Ze všech hráčů, kteří kolem novinářů procházeli, čišela obrovská radost. Jak by také ne! I proto začal Pastrňák své hodnocení hodně nadšeně.

"Neskutečná radost. Podali jsme výborný týmový výkon, Dosty byl neskutečný. Samozřejmě vítězný gól dal Pavel Zacha, jsem za něj moc rád i pyšný. Je to jeho první mistrovství a dal tak důležitý první gól za nároďák. Mám obrovskou radost. Jsem pyšný na celý tým," zářil Pastrňák.

Ten od té doby, co přiletěl, zdůrazňuje, jak důležité je toto české tažení pro celý český národ, který hokejem žije. Plný stadion, plné hospody i fan zóny. Hokejová horečka v tom nejlepším smyslu slova.

"Jsem rád, že jsme to zvládli pro národ," zopakoval útočník Bostonu. "Je neskutečné, co tady kluci a já prožíváme. Jsme moc rádi, že jsme si díky výhře prodloužili turnaj do víkendu a zabojujeme o medaili pro fanoušky, kteří tady vytváří neskutečnou atmosféru."

Jsem rád, že jsme to zvládli pro národ. Co tu prožíváme, je neskutečné!

On sám se stal hvězdou šampionátu, nicméně tou vycházející je Lukáš Dostál. Ten ve čtvrtfinále zavřel bránu, neprošel do ní ani puk, dohromady lapil 36 střel. u načasoval dokonale. "Stál tam na hlavě, neskutečný výkon. Soustředil se celý zápas na každou střelu, byl připravený. Je pak jednoduché vyhrát čtvrtfinále, když má gólman nulu," chválil svého spoluhráče Pastrňák.

Ten také dodal, že těsné čtvrtfinále čekal. Jeden zápas. Buď, anebo. "Takový zápas ve čtvrtfinále někdy je, je to zavřené a o jednom gólu. Ubránili jsme to a moc se těšíme do bojů o medaile," neskrýval nadšení.

Radost mu nezkazila ani neproměněná šance, kdy se sám hnal na brankáře Charlieho Lindgrena. "Tuto kličku dělám často, ale možná jsem jel moc rychle. Takhle rychle jsem už dlouho nejel, pak mi odskočil puk. Možná jsem měl střílet, všichni víme, že led není ideální. Někdy je třeba hrát jednodušeji," přemítal Pastrňák.

A teď už sobotní semifinále. Odehraje se proti Švédsku, které zatím na turnaji ani jednou neprohrálo a panuje narativ, že přivezlo nejlepší tým plný hvězd z NHL. Pro Pastrňáka bude mít souboj extra náboj, a to kvůli rodinným poutům, které sahají právě do země Tre Kronor.

"Už bylo načase, ještě jsem tady ten souboj neměl! Určitě to bude v naší rodince speciální, moc se na to těším. Jsem na to zvědavý," uzavřel.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým TOP obsah