A-tým: Semifinále se Švédy? Hvězdný tým s agresivním napadáním, varuje Jiří Kalous

Dosud neporažené Švédsko narazí v semifinále mistrovství světa na domácí Čechy. Hvězdami našlapaný tým budí respekt soupeřů, ale domácí výběr je na důležité utkání poctivě připraven.

Osm utkání a pouhých deset inkasovaných branek, na druhé straně však Švédové nasázeli soupeřům hned 37. "Mají velkou přednost i v ofenzivě, protože to, jak mají velmi dobře poskládanou obranu, mají i dobře poskládaný útok, mají opravdu velmi silný tým. Co se týče jejich hry, jedním z jejich prvků je právě nátlaková hra a na to si musíme dát pozor a být připraveni," má jasno asistent trenéra Jiří Kalous.

Soupiska soupeře budí respekt, Češi jsou však plně připraveni: "My budeme chtít hrát svoji hru. Co se týče systémových prvků, kladli jsme důraz na to, jak je můžeme nachytat. To znamená, jak bychom mohli projít přes jejich forechecking, který mají velmi agresivní v útočném pásmu. Střední pásmo je velice dobře zorganizované, to samé obranné pásmo. Jsou tam ale určitě věci, které se dají využít v náš prospěch, a já věřím, že se nám to povede."

„Jsou tam určité věci, které se dají využít v náš prospěch, a já věřím, že se nám to povede.“

Před utkáním vyhlásili Švédové útok na české brankoviště. "Věřím, že jsme dobře připraveni, protože když jsme včera dělali meeting na Švédy, to byl jeden z jejich hlavních aspektů hry. To znamená opravdu atak třímetrového prostoru, takzvaného slotu, většího prostoru před brankou. Jsou velmi agresivní do branky i v osobních soubojích, takže jsme se na to samozřejmě připravili," popisoval Kalous.

Jakub Flek stále zůstává nemocný, a tak po čtvrtfinále nenastoupí ani do semifinálového duelu. "Jakub bohužel nebude hrát," prozradil asistent trenéra necelé tři hodiny před startem utkání.

Sestava ze čtvrtfinále proti Spojeným státům se však osvědčila, a tak není v plánu mnoho změn: "V podstatě směřuje to k tomu, protože teď už ty změny nejsou v plánu. Doufám, že se už nic nestane do začátku utkání, takže to zůstane podobné."

Jaký byl program národního týmu před brzkým zápasem ve 14:20. "My jsme tentokrát zvolili u toho, že jsme věci, které jsme chtěli projít a splnit, udělali během včerejška a během večera, kdy jsme měli meeting na Švédy. Z toho úvodu, aby si hráči uzpůsobili program vzhledem k času utkání podle sebe a aby měli v maximálně co největší komfort," popisoval Jiří Kalous nakonec.

TÉMATA: A-tým TOP obsah