A-tým: Postup do finále? Nepopsatelný zážitek a sen každého kluka, shodují se Gudas s Ruttou

Hvězdní hráči Švédska narazili a na mistrovství světa si zahrají jen o bronz, zatímco domácí čeká boj o zlato. Obránci Jan Rutta s Radkem Gudasem ocenili skvělou práci celého týmu a úžasnou atmosféru z hlediště.

"Super, další vyhraný zápas. Ještě jeden," smál se Radko Gudas, k němuž se přidal i Jan Rutta: "Je to výborné, máme super partu. Diváci to jen doplňují, je to výborné."

Cesta do boje o titul však nebyla vůbec jednoduchá. Švédové dvakrát vedli, ale v obou případech Česko srovnalo krok. "Ten začátek jsme přestáli, Dosty (Lukáš Dostál) byl zase výborný, a pak jsme hráli tu naši hru. Počkali jsme na příležitosti a naše proměňování šancí bylo úžasné," popisoval Rutta.

„Lidi nám dávají tu sílu, abychom táhli dál a nevzdávali žádný souboj. Je to prostě sen každého kluka.“

Podle Radka Gudase sehrálo důležitou roli i publikum, které hnalo národní tým neustále vpřed: "Je to úžasné, to je jasné. Když prohráváme 1:2, lidi nás tlačí a je cítit ta energie. Doufám, že je z nás vidět i to, jak si to užíváme. Lidi nám dávají tu sílu, abychom táhli dál a nevzdávali žádný souboj. Je to prostě sen každého kluka."


Klíčový moment nastal ve druhé části, kdy Češi třemi zásahy odskočili do vedení. "Je to fantazie, když jsme dali ve druhé třetině ty tři góly, to byla neuvěřitelná atmosféra. Takhle to zvládnout, jak to čtvrtfinále, tak i semifinále... fanoušci jsou navíc úžasní. Nepopsatelný zážitek," hledal slova Rutta.

„Takhle to zvládnout, jak to čtvrtfinále, tak i semifinále... fanoušci jsou úžasní. Nepopsatelný zážitek.“

"Byl to trošku větší emociální rollercoaster. Kluci to ale zvládli, nikdo neházel flintu do žita. Bylo vidět, že všichni pracovali, nikdo nevzdával nic. Pocit v kabině byl furt, že tlačíme. Nikdo nechtěl nic vypustit, sami sobě to dlužíme, že souboje nevypustíme," přidal se Gudas.

Hvězdami nabitý tým Švédska narazil na kompaktní a týmový výkon, s nímž měl velké problémy. "Útočnici dneska skvěle zvládli modrou čáru, vůbec nenechali jejich hvězdné útočníky střílet. Vzali to zodpovědně, blokovali, moc tam nechodily střely z modré, a když už tam nějaká prošla, byl tam Dosty nebo jsme se to snažili zblokovat my. Týmová práce naprosto úžasná," chválil vousatý bek.

V neděli naskočí národní tým do finále ve 20:20, díky brzkému semifinále má však na svého soupeře navíc čtyři hodiny odpočinku. Může to podle Jana Rutty hrát roli? "Je to poslední zápas sezony. Kde jinde sehnat síly než na posledním zápase?"

Na klíčový zápas celého mistrovství se Gudas těší a cíl má jasný: "Chceme nadělit zlato i téhle kabině, sami pro sebe klukům, co tady dřou celý rok. Soustředíme se sami na vlastní výsledek a když odehrajeme ještě lepší zápas než dneska, budeme mít zítra velkou šanci to urvat. Pro nás je to další krok a další zápas."

TÉMATA: A-tým TOP obsah