A-tým: Zasloužený postup! Hokejem se bavím na 110 procent, zářil Nečas

Martin Nečas se zatím na světovém šampionátu jeví ve skvělém světle. Zápasy mu vychází a ten semifinálový okořenil gólem i třemi asistencemi? Životní zápas? Nečas doufá, že ten přijde až v neděli večer...

Finále mistrovství světa. Jak se tento úspěch stal?

"Po takovém turnaji je postup zasloužený, kluci hráli výborně. Já jsem tady snad čtvrtý zápas, je tu neskutečná kabina i fanoušci. Tým máme stmelený, na ledě bojujeme jeden za druhého. Není to o jedné lajně, hrajeme na všechny čtyři a funguje to."

Oproti čtvrtfinále to bylo ale pořádně divoké.

"Nejprve jsme dostali gól, vyrovnali, pak zase za dalších deset sekund inkasovali. Ale zopakuji to, fanoušci za námi stáli, v žádném případě jsme nebyli skleslí. Vyrovnali jsme na 2:2, druhá třetina pak rozhodla."

Byl to váš životní zápas?

"Nevím, jestli životní, ale určitě semifinále tady v Česku bude jeden z těch nejlepších v mé kariéře."

Čím to, že jste v takové formě?

"Hraju nejlépe, když se hokejem bavím, což teď platí tak na sto deset procent. Vždycky jsem o tomhle snil, hrát čtvrtfinále nebo semifinále před českým publikem."

O hraní takových zápasů před českým publikem jsem vždy snil.

Navíc vám to v lajně nesmírně klape.

"Myslím si, že David Kämpf je výborný, ukazuje to každým zápasem v NHL. Do obrany i do útoku je svkělý, vyhrává hodně vhazování. Dominik Kubalík je v zámoří za poslední dobu trochu nepochopený. Není to hráč do čtvrté lajny. Potřebuje k sobě útočníky, kteří umí s pukem, pak si to s nimi zvládne narazit. Jsem za něj moc rád."

Jaká je nálada před finále?

"Poslední tři utkání jsme hráli se silnými soupeři a vždy vyrovnaný, ne-li lepší hokej. Myslím, že je jedno, na koho půjdeme, bude to o nás."

Hraje roli to, že jste oproti soupeři skončili v sobotu o dost dříve?

"Je to super, hlavně na hlavu. Jsme domácí, takže v tom to máme lepší. Máme trošku víc času na pauzu. Když hrajete v osm, jdete spát někde okolo třetí hodiny, což není ideální."

V roce 2010 přivezli do Žďáru nad Sázavou trofej mistrů světa tři hokejisté. Byl jste tam?

"Byl jsem tam, když kluci pohár dovezli. Neskutečná euforie! Teď máme šanci to dokázat v Česku, což je ještě něco navíc. Musíme se poctivě připravit na poslední zápas."

Je to pro vás motivace?

"Motivace je to neskutečná. Sníte o tom odmalička jako kluk, chcete vyhrát Stanley Cup a mistrovství světa. Jsme v euforii, ale ještě není konec."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým TOP obsah