Zlatá hokejová lokomotiva vyráží na české koleje

Světový hokejový šampion Lukáš Sedlák, ministr dopravy Martin Kupka a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec slavnostně pokřtili a do pravidelného provozu poslali speciálně polepenou lokomotivu Siemens Vectron Českých drah s nápisem „Hoši, děkujem“. Ta bude všem fanouškům železnice i hokeje připomínat triumf našich reprezentantů.

"Vítězství našich reprezentantů nám všem přineslo chvíle velké štěstí a hrdosti. Doufám, že každý, kdo se na nádražích s touto naší zlatou lokomotivou setká, si na tyto chvíle vzpomene a třeba mu vykouzlí i úsměv na tváři," uvedl při slavnostním křtu Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

"Lokomotiva Siemens Vectron ve zlatém polepu připomíná skvělý zážitek z hokejového mistrovství a přeji si, aby přinášela příjemný zážitek a spolehlivou jízdu také cestujícím na vlacích Českých drah", dodal CEO Siemens Mobility Česká republika Roman Kokšal.

Lokomotiva, která patří mezi nejmodernější elektrické, již byla nasazena do běžného provozu, cestující se s ní setkají například na vlacích Slovácký expres nebo Zlínský expres.

"Podporu jsme opravdu vnímali a cítili v zádech. Moc nám to v každém zápase pomohlo a dovedlo nás to až ke zlatu. Děkujeme! Jsem rád, že se díky tomu můžu zúčastnit tohoto křtu, lokomotiva se mi moc líbí. Bude všem cestujícím dělat radost," řekl pak přímo u lokomotivy Lukáš Sedlák, jeden ze strůjců úspěchu.

České dráhy během uplynulého Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako oficiální dopravce přepravily do hokejových arén v Praze a Ostravě více než 80 000 fanoušků, z toho téměř 12 000 pomocí speciálních hokejových vlaků

Kromě fanoušků se České dráhy postaraly také o komfortní dopravu pro rozhodčí a organizátory mistrovství, kteří během příprav i samotného šampionátu najezdili mezi Prahou a Ostravou více než 180 000 kilometrů.

TÉMATA: TOP obsah