U18: Příprava na Hlinka Gretzky Cup začíná. Mladíci se sejdou v Kravařích

Česká reprezentace do 18 let jako první ze všech národních týmů zahájí sezonu 2024/25, a to přípravným kempem v Kravařích. Jeden z vrcholů ročníku totiž na mladé hokejisty čeká už na začátku srpna.

Kemp v Kravařích začne v neděli 16. června a potrvá až do pátku. Na hráče sice nečeká žádné přípravné utkání, ale zato pořádná porce tréninků.

V den příjezdu i odjezdu je naplánován jeden trénink na ledě, jinak na mladé reprezentanty čekají dva tréninky denně.

Příprava svěřenců trenéra Davida Čermáka, kterého na kempu doplní nový asistent Radek Bělohlav, bude směřovat zejména k prvnímu velkému vrcholu sezony, kterým je Hlinka Gretzky Cup 2024. Tradiční letní mládežnický turnaj zaznamená v letošním roce už svůj 33. ročník.

Tentokrát se dění přesune do Kanady, přesněji do Edmontonu, kde se ve skupině B Češi střetnou s Finy, Němci a hráči Spojených států.

Nominace reprezentace U18:

Brankáři:

Ondřej Štěbeták (HC Dukla Jihlava), Michal Oršulák (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Tuláček (HC DYNAMO PARDUBICE)

Obránci:

Matěj Pelikán (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Seidl (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Mikel (Berani Zlín), David Lukas Holub (HC Oceláři Třinec), Rostislav Šilhavý (BK Mladá Boleslav), Tomáš Malínek (HC Sparta Praha), Filip Zimovčák (Ambri, Švýcarsko), Štěpán Černý (Mountfield HK)

Útočníci:

Vít Záhejský (HC Energie Karlovy Vary), David Rozsíval (Bílí Tygři Liberec), Vít Macek, David Krčál (HC DYNAMO PARDUBICE), Robin Švančara (HC Oceláři Třinec), Viktor Šámal, Matouš Jan Kucharčík (oba HC Slavia Praha), David Hrubý (HC Sparta Praha), Adrien Bartovič (Malmö, Švédsko), Matěj Pekař (Ambri, Švýcarsko), Šimon Fasner (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Pavlík (Karpat, Finsko)

Realizační tým:

Manažer týmu: Michal Vondrka
Hlavní trenér: David Čermák
Asistent trenéra: Radek Bělohlav 
Asistent trenéra: Jaroslav Nedvěd
Trenér brankářů: Lukáš Mensator 
Lékař: bude doplněno
Fyzioterapeut: Jakub Sysel 
Kustod: Vlastimil Pospíšil

TÉMATA: U18 TOP obsah