Týden hokeje - září 24 - sky

Alois Hadamczik opět prezidentem Českého hokeje, zvolen je i nový výkonný výbor

Nově zvoleným prezidentem Českého svazu ledního hokeje se stal Alois Hadamczik, který obhájil post, když ho na Konferenci ČSLH podpořilo 59 ze 61 přítomných delegátů. Zvolen byl také nový výkonný výbor, dozorčí rada a předseda arbitrážní komise.

Stávající prezident Českého hokeje neměl na svůj post protikandidáta, Konference ČSLH mu ale i tak musela na základě platných stanov vyslovit důvěru nadpoloviční většinou.

"Zavazuji se a slibuji, že budu svou práci dělat tak, jako do teď. A to s jakýmkoliv týmem, protože pracuji pro český hokej," prohlásil ve svém projevu po zvolení prezident Alois Hadamczik.

Týden hokeje - září 24 - square

Viceprezidentem za vrcholový hokej byl nadpoloviční většinou zvolen Jan Tůma, za výkonnostní hokej pak Petr Bříza.

Zvolenými členy výkonného výboru za vrcholový hokej jsou Bedřich Ščerban, Aleš Kmoníček, Stanislav Tichý, Petr Vosmík a Marek Chmiel. Členy výkonného výboru za oblast výkonnostního hokeje se stali Milan Urban, Jan Havlíček a Petr Vinš.

Právo volit nového prezidenta a členy výkonného výboru ČSLH mělo na konferenci 61 delegátů s hlasem rozhodujícím (prezident Českého hokeje, 2 viceprezidenti ČSLH, 1 předseda dozorčí ČSLH, 14 zástupců Tipsport extraligy, 14 zástupců Chance ligy, 14 zástupců II. ligy ČR, 14 zástupců krajů a 1 zástupce ligy žen).

Předsedou dozorčí rady ČSLH byl zvolen 37 hlasy Miloslav Šeba, doplní ho členové dozorčí rady za vrcholový hokej Otakar Černý, Jan Fišera, Ondřej Zaorálek a členové dozorčí rady za výkonnostní hokej Karel Jankovič, Pavel Kubica a Ondřej Votroubek.

Post předsedy arbitrážní komise obhájil Vladimír Balaš, který neměl protikandidáta.

TÉMATA: TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky