Týden hokeje - září 24 - sky

Hokej musí být jednotný, pak budeme vyhrávat, vyzývá prezident Hadamczik

Alois Hadamczik byl znovuzvolen do role prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Na sobotní Konferenci ČSLH pro něj hlasovalo 59 delegátů ze 61 přítomných. „Jsem z toho trochu naměkko, takovou podporu jsem nečekal,“ nechal se slyšet znovuzvolený prezident bezprostředně po volbě.

"Nadchlo mě, že ačkoliv jsem s některými vedl nepříjemný rozhovor, mandát mi nakonec dali a chtějí se mnou pracovat. Vnímají, že jsem tu pro český hokej. Na rovinu vám říkám: v mém věku, kdybych neměl poslání, hokej bych nedělal," řekl Alois Hadamczik po svém znovuzvolení a doplnil, že chce i nadále dbát na dobré jméno svazu. "Hokej musí být jednotný. Budeme vyhrávat jedině tím, že budeme pracovat jednotně. Jestli se náš hokej bude dělit na skupinky, bude to špatné a vítězství nepřijdou," dodal prezident Českého hokeje.

Na první pohled hluché hokejové období po sezoně se tak pro prezidenta svazu stalo jakýmsi přechodem mezi prvním a druhým mandátem. Po zvolení však vedení svazu nečeká letní dovolená, naopak. "Nejdřív je potřeba udělat účet z mistrovství světa," vytyčil si Hadamczik první úkol. "Domluvíme se, kolik pak dostanou týmy na jednotlivých úrovních. Do příštího výkonného výboru bychom měli cca vědět, jak na tom s penězi ze šampionátu jsme. V každém případě budeme v zisku," uvedl na tiskovém brífinku po konferenci ČSLH.

Týden hokeje - září 24 - square

Hlavní cíl je podle něj ale jasný. "Chci, aby měl hokej dobré jméno, aby se v něm dobře spolupracovalo. Hokej milujeme a uděláme všechno pro to, aby nebyl zatížen skandály a problémy. Tedy abychom si mohli příště zase říct, že se to zlepšilo," řekl Alois Hadamczik.

Na to konto pak prezident svazu poodhalil, co by chtěl ve svém čtyřletém mandátu dokázat. "Chceme zlepšit mediální obraz. Máme velmi dobré marketingové oddělení plné mladých lidí. Lpím také na tom, že musíme do extraligy dostat více mladých hráčů. Budeme žádat o přímý sestup a zaměříme se i na juniory a dorost, nesmíme na tom být kondičně hůř než jiné země. Uděláme všechno proto, abychom mladé hráče přemluvili, že se vyplatí zůstat v Česku," opět zdůraznil Hadamczik jeden ze svých dlouhodobých cílů.

Oproti jeho minulému mandátu došlo ke změnám ve výkonném výboru, ve kterém již nesedí legendy Jiří Šlégr a Jaromír Jágr, což Hadamczika zamrzelo. "Chybí mi tam, ale věřím tomu, že třeba Jaromíra Jágra přesvědčím, aby dělal mého osobního poradce přes sport. A pokud ho pozvu na výkonný výbor, tak přijde. Totéž Jirka Šlégr, který může být ve sportovním úseku," nastínil Hadamczik.

TÉMATA: TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky