Týden hokeje - září 24 - sky

Čeští talenti absolvovali zámořské testy NHL Scouting Combine

7. a 8. června proběhly v americkém Buffalu testy NHL Scouting Combine pro stovku nejtalentovanějších hráčů před draftem do nejslavnější hokejové ligy světa. Jak si vedly české naděje?

Své schopnosti skautům předváděla sedmička Čechů. Z obránců to byli Dominik Badinka, Tomáš Galvas a Adam Jiříček, z útočníků pak Ondřej Becher, Max Curran, Adam Jecho a Ondřej Kos.

Testy se soustředily na několik atletických, ale i silových a vytrvalostních disciplín. Konkrétně hokejisté absolvovali zkoušky VO2 Max, tedy maximálního množství kyslíku, které tělo využije během jedné minuty aktivity, bench press, shyby, sílu stisku ruky, různé druhy skoků, ale měřilo se například i rozpětí paží.

Týden hokeje - září 24 - square

V testech VO2 Max se na dělené deváté příčce nejlépe prosadil Ondřej Becher, který je českým fanouškům dobře známý po hattricku v souboji o bronz s Finskem na uplynulém mistrovství světa juniorů. Rozpětí paží měl z Čechů nejdelší osmý Adam Jecho, a to konkrétně 79,5 palce, tedy téměř 202 cm.

Tomáš Galvas vynikal ve skoku do výšky s 54 centimetry. Ve skoku ze dřepu se nejvíce dařilo Ondřeji Kosovi se 42,5 centimetry, skok bez použití rukou zase z Čechů ovládl Dominik Badinka, který zvládl 48,5 cm.

Obránce Adam Jiříček, pravděpodobně nejvýše postavený Čech v nadcházejícím draftu a borec, kterému překazilo sezonu zranění na juniorském šampionátu, se zase pyšní druhým nejnižším procentem tělesného tuku, konkrétně 7,01 %. Bench press měl nejsilnější Ondřej Becher, shybů z českých zástupců zvládl nejvíce Max Curran, a to jedenáct. 

TÉMATA: TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky