Adam Jiříček byl v prvním kole draftován do St. Louis

Aréna Sphere v Las Vegas v sobotu brzy ráno pořádala dlouho očekávaný draft do nejslavnější hokejové ligy světa. Mezi vybranými hráči do NHL byl i Adam Jiříček, kterého si v prvním kole vyhlédlo St. Louis.

Adam Jiříček napodobil cestu svého staršího bratra Davida a rovněž byl draftován hned v prvním kole, díky čemuž tvoří oba hráči první českou bratrskou dvojici draftovanou v prvních výběrech. 

Mladý plzeňský bek se po juniorském týmu představil i v A-týmu Škodovky, ale také v reprezentačních výběrech. S Patrikem Augustou odcestoval v pouhých sedmnácti letech na mistrovství světa juniorů do švédského Göteborgu, kde ho však vyřadilo zranění kolene hned v úvodním střetnutí. Dříve se však představil na několika turnajích v dresu osmnáctky i dvacítky.

Dovršení plnoletosti pak oslavil tím nejlepším možným způsobem. Přesně v den svých osmnáctých narozenin totiž ve Spojených státech uslyšel své jméno jako šestnáctý v pořadí. Stal se nejvýše draftovaným Čechem a vybral si ho tým St. Louis Blues. 

"Je to neuvěřitelný pocit, nezapomenutelný den," řekl poté, co byl draftován. "Je to ale jen první krok, nejtěžší cesta je teprve přede mnou. Chci poděkovat své rodině, která mě podporuje. Rodiče teď určitě sní, že si v NHL s bráchou zahrajeme proti sobě."

foto: NHL

TÉMATA: TOP obsah