Po úspěšné sezoně hned do přípravy! Reprezentační celky žen vyhlíží letní přípravu

Ženský hokej se v minulé sezoně dočkal velkých úspěchů, ale další ročník je již na spadnutí a spousty přípravných kempů i zápasů reprezentace čekají už v létě, a to napříč všemi věkovými kategoriemi.

A-tým - letní kemp a WEHT ve Švýcarsku

Seniorská ženská reprezentace začne svojí reprezentační sezonu letním kempem v Praze, kde ji doplní i tým Future Olympians U19. Tento kemp bude sloužit i jako první část selekce hráček na světový šampionát, dohromady jich bude pozváno 36. Na konci srpna si zahrají v rámci první zastávky WEHT ve švýcarském Klotenu proti evropské špičce.

20. - 25. července -> letní příprava v Praze (společně s Future Olympians U19)

26. - 31. srpna -> Women Euro Hockey Tour ve Švýcarsku

U18 - dvojitá porce kempů a WEHT v Česku

Úspěšná reprezentace do osmnácti let, která v lednu získala stříbrné medaile na MS, vstoupí do nacházející sezóny kempem, kde jej doplní i reprezentace do šestnácti let. Následně za necelé dva týdny je čeká příprava ve švédské Frölundě. Ke konci prázdnin budeme moct vidět mladé lvice na domácím WEHT.

24. - 27. července -> letní kemp (společně s U16)

6. - 11. srpna -> příprava ve Švédské Frölundě (společně s Future Olympians U19)

26. - 31. srpna -> Women Euro Hockey Tour U18 v Česku

Future Olympians 

Kempy s názvem Future Olympians mají za úkol zvýšit úroveň ženského hokeje v naších zemích. Jeden z velkých cílů tohoto projektu je, aby hráčky mohly zabojovat o případnou nominaci na Olympijské hry v roce 2026, ale i na ty v roce 2030.

Hráčky U19 se budou účastnit prvně programu IIHF, který má zlepšit kvalitu ženského hokeje ve všech aspektech, a následně i dvou kempů. Z toho ten první budou mít společný s českou seniorskou reprezentací. 

U19

6. - 10. července -> IIHF Women's High Performance Camp

20. - 25. července -> letní příprava (společně s ženskou reprezentací)

8. - 11. srpna -> kemp Future Olympians ve švédské Frölundě

TÉMATA: Ženy Ženy U18 Ženy U16 TOP obsah future olympians