Nadějní Češi na development campech NHL. Jen šampioni z Floridy si vybrali hned pětici

Jedinečná šance, na kterou čeká každý mladý hokejista. Na NHL development campech, které pořádají všechny kluby nejslavnější hokejové ligy světa, se společně potkají mladí talenti, aby předvedli zástupcům týmů své dovednosti. Zároveň absolvují tréninky a sbírají zkušenosti od těch nejlepších koučů. Kteří Češi se představí za oceánem?

Letošní česká jednička draftu se v St. Louis potká s další řadou krajanů

Celkově šestnáctý vybraný v letošním draftu Adam Jiříček bude společně s Ondřejem Kosem, Adamem Jechem a Jakubem Štanclem na development campu St. Louis Blues.

Další trojice nastoupí ve vůbec první podobné akci nováčka z Utahu, a to bronzoví medailisté z uplynulého světového šampionátu do dvaceti let Michael Hrabal s Alešem Čechem, který byl letos draftovaný na 153. pozici, a 167. Vojtěch Hradec.

34. draftovaný hráč Dominik Badinka se společně se dvěma krajany zúčastní campu Caroliny. V poli ale bude jediný z Čechů, doplní ho totiž brankářská dvojice Jakub Vondraš a Patrik Hamrla. Jediným z Čechů bude v Coloradu 161. draftovaný Maxmilian Curran. 

Martin Ryšavý se představí v dresu Columbusu, Petr Hauser s Matyášem Melovským a Jakubem Málkem zase v New Jersey Devils a Petr Sikora se ukáže v hlavním městě za Washington Capitals.

Na campu Chicaga zabojuje Jiří Felcman, jenž dlouhodobě hrál na klubové úrovní ve Švýcarsku, za Wild zase Pavel Novák a za Nashville brankář Jakub Milota, který v letošním draftu uzavíral elitní stovku.

Vítězové Stanley Cupu s pěti Čechy na soupisce

Úřadující šampioni z Floridy mají na soupisce svého development campu několik českých vlaječek. Do brankoviště míří Jan Špunar s Lukášem Matěchou, obranné řady ozkouší Marka Alschera s Mikulášem Hovorkou, který na Floridu míří po dvou sezonách v českobudějovickém Motoru. Pátým Čechem v soupisce Panthers je útočník Jakub Kos.

Do Bostonu se bude snažit prosadit útočník Adam Měchura, v Detroitu se zase chtějí ukázat Ondřej Becher, který byl v letošním draftu vybrán na 80. pozici, a Jakub Rychlovský, jenž v posledním ročníku české nejvyšší soutěže zaznamenal v dresu Bílých Tygrů dohromady 53 kanadských bodů.

Za Senators se představí obránce Tomáš Hamara, který s reprezentační dvacítkou slavil bronz na uplynulém MSJ v Göteborgu, útočník Gabriel Szturc se zase bude chtít prosadit v týmu Tampy Bay Lightning a javorovým listům z Toronta se chtějí ukázat forvardi Dominik Petr a Miroslav Holinka.

Trojlístek Čechů se chce probojovat do sestavy Ducks

Na development camp Anaheimu míří brankář Tomáš Suchánek, jenž před dvěma roky slavil s reprezentační dvacítkou stříbro, dále také obránce Vojtěch Port a útočník Jan Myšák.

Na campu druhého celku letošního play off NHL, tedy Edmontonu, je centr Tomáš Mazura, mezi Kings se pak zařadí Jakub Dvořák. Eduard Šalé s Jakubem Fibigrem, draftovaným z 202. pozice, zamíří na rozvoj se Seattlem Kraken a Jakub Brabenec s Matyášem Šapovalivem s Vegas Golden Knights.

TÉMATA: TOP obsah