Blog Adama Jecha: Draft v Las Vegas byl neuvěřitelný. V St. Louis budeme skvělá česká parta

Draft NHL. Sen každého mladého hokejisty, který touží, aby si ho nějaký z klubů vybral. Adam Jecho nebyl žádnou vyjímkou, a nakonec se mu poštěstilo. Z 95. místa si jej vybralo St. Louis. Jaká byla jeho sezona a jak si samotný draft užil? O tom píše ve svém blogu!

Před sezonou jsem se rozhodl, že je čas na další krok a chtěl jsem se z Finska přesunout do zámoří, nedělal jsem totiž takové pokroky, jaké jsem chtěl. Svoje útočiště jsem nakonec našel v nejlepší juniorské lize, hrál jsem kanadskou juniorku za tým Edmonton Oil Kings. Nebudu lhát, ve stresu jsem celkem byl. První sezona v zámoří a hned před draftem. Ale zároveň to byl i velký hnací motor.

Měl jsem velké očekávání. Hlavním cílem bylo zlepšení v aspektech hry, které jsem už v Evropě zlepšovat nadále nemohl, což se, když se podívám zpětně, stoprocentně vydařilo.

Sice náš tým nepostoupil do play off, ale se svým premiérovým účinkováním v Kanadě jsem nemohl být nespokojený. Za 54 zápasů jsem nasbíral 47 kanadských bodů, to beru. Zvykl jsem si na kvalitu i vyšší počet zápasů, to mi do budoucna také pomůže. 

Když se blížil konec sezony, dostal jsem pozvánku na NHL Draft Combine, který je určený pro nejlepších 100 hráčů z daného ročníku draftu. Zde se provádí nejen testy výkonosti, ale hlavně si můžeme popovídat s vedením týmů. Z osobního pohledu jsem si tyto dva dny užil, co nejvíc to šlo. V jedné místnosti jsem byl s lidmi, které jsem doteď znal pouze z televize, a teď jsem s nimi mluvil o mé budoucnosti. Týmy tam měly nejen skauty, ale třeba i bývalé hráče a další velké osobnosti. Byl to jednoduše zajímavý pocit, který bych přál každému.

Měl jsem to štěstí, abych mohl být se svojí rodinou přítomen přímo v dějišti draftu - v impozantní aréně Sphere v Las Vegas. Bylo to jednoduše neskutečné! Celá akce byla skvěle připravená a atmosféra byla na jednu stranu napjatá, ale na tu druhou i jedinečná.

Vše pro mě vyvrcholilo, když si mě ze 95.místa vybral tým St. Louis, který si do té doby draftoval z prvního kola Adama Jiříčka, z druhého Luka Fischera, který je poloviční Čech. A z toho třetího mě s Ondrou Kosem. Jsem rád, že se to takhle sešlo, protože si myslím, že budeme skvělá parta. Po draftu jsme měli takový krátký třídenní kemp, kde jsme se všichni potkali a zahráli spolu.

Co se týká mých plánů na příští sezónu, tak budu pokračovat ve strukturách Edmontonu Oil Kings, kde se budu ještě stále zlepšovat, abych se někdy do budoucna mohl podívat do NHL, protože teď cesta teprve začíná.

Chtěl bych ještě pogratulovat Tapparu Tampere, který vyhrál finskou ligu, kde jsem dvě sezóny hrál. Bylo hezké vidět moje kamarády s trofejí mistrů, i když jsme se viděli pouze v mládežnických kategoriích. Sledoval jsem také výkony Zlína, jejichž jsem odchovancem. Mrzí mě, že tu druhou ligu nevyhráli, navíc ve finále se Vsetínem, ale ten byl prostě lepší.

TÉMATA: U18 TOP obsah