U20: Dvacítka stejný scénář nedovolila, nad Švýcary vyhrála 5:3

Rovněž druhé přípravné klání hráčů do dvaceti let se odehrálo proti Švýcarsku. A mělo dokonce i velmi podobný průběh. Po skvělé první třetině totiž přišlo vystřízlivění v té druhé, kdy Švýcaři snížili skóre na rozdíl jediné branky. Družina kouče Patrika Augusty jim ale nakonec obrat nedovolila, v závěru pečetil vítězství Vojtěch Husinecký.

Také vstup do druhého přípravného utkání vyšel svěřencům Patrika Augusty na jedničku. Na začátku třinácté minuty totiž svou přihrávkou pobídl Pavel Šimek dobře postaveného Dominika Petra, který perfektně usměrnil puk mezi tři tyče. 

Čeští hráči navíc ještě v rámci první třetiny dokázali svůj náskok navýšit. Během přesilové hry totiž skvělý pas Adama Jecha našel Vojtěcha Hradce. Nedávno draftovaný borec pak stanovil skóre na 2:0 a nedlouho poté se šlo poprvé do kabin. 


Ofenzivní smršť ve druhé třetině

Prostřední dvacetiminutovka už byla na brankové trefy bohatší. První větší akci českého týmu rozjel z obranného pásma Tomáš Galvas, jenž hledal v mezikruží připraveného Petra Sikoru. Třinecký odchovanec ještě brankáře nepřekonal, ovšem pohotový Galvas dorazil vyražený hrací předmět. 

O necelé tři minuty později pak poprvé pálilo ostrými Švýcarsko. Zmatek ve středním pásmu šikovně vyřešil Rafael Maier, který si puk posunul do jízdy, čímž se uvolnil do úniku dva na jednoho. Těsně před brankářem Milotou pak nahrával přes osu hřiště, kde korigoval skóre Jan Dorthe. 

Skvělou reakci si však přichystala česká dvacítka, která nedlouho poté odpověděla. Dělovka Marka Ročáka zaplavala za záda Hueta a téměř nikdo netušil, kde se černý gumový předmět nachází. Skvělý přehled ale měl Adam Jecho, jemuž stačilo do kotouče jen klepnout – 4:1. 

Tentokrát opatrně!

Následně si však slabší chvíli vybrala česká obrana, která v rozmezí dvaceti vteřin dovolila Švýcarům hned dvakrát skórovat. Nejprve chybnou rozehrávku z předbrankového prostoru potrestal Ricu Gredig. A velmi podobná šance následovala hned z další akce. Tentokrát stál ve správnou chvíli na správném místě Simon Meier, který snížil na rozdíl jediného gólu.

Po zkušenosti z předchozího vzájemného střetu vsadila česká lavička v závěrečném dějství na poctivou defenzivní práci, a ta se také vyplatila. V 56. minutě dokonce navyšoval skóre Vojtěch Husinecký, jenž využil skvělé přihrávky Tomáš Galvase. 

všechny fotky: Pasi Mennander

Ve zbylém čase už se nedokázala prosadit ani jedna strana, a tak si čeští mladíci připisují výhru v odvetném zápase. 

ČESKO vs. ŠVÝCARSKO 5:3 (2:0, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Petr (Šimek, Vandas), 20. Hradec (Jecho, Šimek), 27. Galvas (Sikora), 32. Jecho (Ročák, Titlbach), 56. Husinecký (Galvas) - 30. Dorthe (Meier), 33. Gredig (Meier), 34. Meier (Braillard).
Švýcarsko: Huet (Lachat) - Meier, Bunzli, Rhyn, Balestra, Hafliger, Geisser - Embacher, Dorthe, Wagner - Kaderli, Gredig, Meier R. - Wey, Meier S., Braillard - Lindemann, Graf, Antenen.
Česko: Milota (Ebenstreit) - Ročák, Fibigr, Galvas, Husinecký, Dvořák, Vandas, Matějíček, Kočí - Fiala, Hradec, Kalužík - Spěváček, Felcman, Židlický - Sikora, Petr, Šimek - Pérez, Titlbach, Jecho. 

TÉMATA: U20 TOP obsah