Skvělá zpráva! Pejšová podepsala s Bostonem na tři roky

Obránkyně Daniela Pejšová za sebou má skvělou sezonu, výborné mistrovství světa a velký úspěch na draftu do severoamerické PWHL. Před pár dny si mohla odškrtnout další milník, s Bostonem podepsala na tři roky.

Tým PWHL Boston to oznámil ve čtvrtek. Pejšová podepsala tříletou smlouvu, která tedy potrvá do konce sezony 2026/27.

"Jsem nesmírně vděčná za příležitost hrát PWHL a upsat se na tři roky Bostonu," řekla pro klubové stránky Pejšová. "Už se těším, až si obléknu náš zelenobílý dres. Udělám vše pro to, abych reprezentoval Boston na ledě i mimo něj co nejlépe! Nemůžu se dočkat, až uvidím, co mi tato nová kapitola přinese."

Boston si Pejšovou vybral v letošním draftu PWHL z celkového 7. místa, byla vybrána jako první Evropanka. Jednadvacetiletá rodačka z Teplic odehrála šest sezon ve Švédsku v MoDo a Lulee, se kterou získala dva mistrovské tituly.

Na mezinárodním poli získala dvě bronzové medaile na mistrovství světa a v roce 2022 byla vyhlášena nejlepší obránkyní turnaje. Česko reprezentovala také na olympijských hrách v Pekingu v roce 2022.

Neexistuje pro ni výkonnostní strop.

Generální manažerka Bostonu Danielle Marmerová v tiskové zprávě týmu pak připomněla, že Boston Bruins není jediným týmem ve městě, který se může těšit na českého hráče, čímž narážela na útočníka Bruins Davida Pastrňáka.

"Daniela je výbušná a dynamická obránkyně s velkou zarputilostí," uvedla Marmerová. "V pouhých 21 letech je rozenou konkurentkou s chutí hrát pokaždé, když je na ledě. Nemohu se dočkat, až uvidím, jak během tří let v Bostonu a doufám, že i dlouho poté, posune svou hru na další úroveň. Pro hráčku, jako je Daniela, strop neexistuje."

TÉMATA: TOP obsah