Vyjít z ledu ven do 30 stupňů je trochu šok, ale zvyknete si, směje se Pejzlová

Předsezónního tréninkového kempu v Praze se účastní i Michaela Pejzlová, která má s národním týmem už bohaté zkušenosti. Ty nabírala během kariéry i v Kanadě, USA a Finsku, které nyní po čtyřech sezónách opouští, aby se přesunula do švýcarského klubu Ambrì-Piotta. „Ve Finsku jsme byly spokojené, ale byl čas na změnu. Tak jsem na to zvědavá, bude to výzva,“ řekla v rozhovoru pro ceskyhokej.cz.

Máte za sebou první polovinu pětidenního tréninkového kempu. Co vám to zatím dalo?

"Myslím, že pro většinu z nás to bylo první led od konce předešlé sezóny, takže jsme na něm stály po dlouhé době a je určitě super si takhle zatrénovat. Navíc v takové partě, kdy jsme tady skoro ve čtyřiceti holkách. Je to super a určitě jsem ráda, že jsme tady."

Tréninkové tempo je intenzivní, některé dny trénujete i čtyřikrát denně. Jak to zvládáte?

"Samozřejmě je to udělané tak, aby nás to nezabilo takhle na začátku sezóny. Dneska jsme třeba měly skills dopoledne a odpoledne máme zápas, aby to bylo rozložené, neodrovnaly jsme se a neměly pak zdravotní problémy. Je to vážně udělané chytře."

Je podle vás důležité vrátit se na led už takhle brzy po konci sezóny?

"Myslím, že je to fajn v tom, že se do toho tělo dříve dostane, protože přece jenom bruslení je trošku jiný pohyb, než co děláte v létě: ať už jste v posilovně nebo hrajete nějaký jiný sport. Takže je fajn dostat se na led, aby si tělo navyklo na pohyb. Takže podle mě to důležité je."

Venku je kolem třiceti stupňů. Jaké to je trávit v takovém počasí čas na zimním stadionu?

"Je to vždycky trochu šok, když vyjdeme ven a je tam přes třicet stupňů, protože uvnitř je kolem nuly. Ale člověk si na to zvykne, takže už jsme docela zvyklé i my."

Měníte klubové angažmá, po letech opouštíte FInsko a přesouváte se do Švýcarska. Jak se na tuhle novou výzvu těšíte?

"Těším se moc! Jdu tam se svou nejlepší kamarádkou z Finska, takže se těšíme obě. Bude to zase něco jiného, Švýcarsko je krásná země. Ve Finsku jsme byly spokojené, ale byl čas na změnu. Tak jsem na to zvědavá, bude to výzva."

Už jste si něco zjišťovala o Švýcarsku a hlavně tamní lize?

"Koukaly jsme už na loňské zápasy play-off, protože Ambrì-Piotta postoupilo do semifinále a hrálo o třetí místo, takže jsme je sledovaly a koukaly pak i na finále. Nějaké Finky, se kterými nebo proti kterým jsme hrály, už tam byly, takže jsme je sledovaly i během sezóny. A o Švýcarsku jsme si už taky něco zjišťovaly spíš v tom smyslu, kam se v okolí můžeme podívat. V okolí je toho docela hodně, takže se máme na co těšit."

TÉMATA: Ženy TOP obsah