Spojení s hráčkami z Future Olympians přináší novou motivaci, pochvaluje si brankářka Škodová

Brankářka Blanka Škodová je oficiálně zatím bez klubového angažmá, ale to ji nebrání v pečlivé přípravě na další sezónu. Společně s dalšími pěti gólmankami se připravuje na tréninkovém kempu v Praze. „Díky tomu, že je nás více, si můžeme práci rozložit a nejsme strhané,“ libovala si v rozhovoru pro ceskyhokej.cz.

Na kempu se vás sešlo celkem šest brankářek, což je docela dost. Jaké jsou pro vás tréninky ve větším počtu?

"I ve větším počtu se nám trénuje dobře, protože opravdu hodně holek ještě nebylo na ledě, takže tohle je taková první zkušenost s ledem po třeba třech čtyřech měsících. Práci si tak alespoň hezky rozložíme. A není to o tom, že bychom byly strhané, takže spokojenost za nás všechny."

Trávíte jako brankářky většinu tréninků s týmem nebo pracujete spíše individuálně?

"Jsme hodně pospolu, ale brankářské tréninky jsou takové spíše pomalejší. Zaměřujeme se na detaily. Náš trenér brankářů Pavel Liehman odvádí výbornou práci a bereme to spíše osobně podle toho, co která z nás potřebuje. A při normálních trénincích je to jen o tom, jestli se za naše záda ostatní hráčky trefí nebo ne, tam není prostor na žádné speciality."

Kemp je určený pro A-tým, ale doplnily vás mladší hráčky z projektu Future Olympians. Je podle vás tohle spojení důležité?

"Myslím, že to všem dává opravdu hodně. I naše trenérka Carla nám ukázala motivační stránku, kdy se zkušenější nechtějí nechat předehnat mladší generací, ale zároveň právě mladší generace má obrovskou motivaci. Takže já myslím, že je to spíše taková spolupráce, ale určitě ne nějaká rivalita, to mezi námi necítím. Spíš je to přátelské a my starší jsme rády, že tady máme ty mladší, díky kterým je to pestřejší. Obě strany si toho od sebe určitě berou hodně."


Trenéři vás nešetří. Vyhovuje vám takové intenzivnější tempo?

"Myslím, že je to dobré. Samozřejmě proběhla nějaká letní příprava, takže jde spíše o to, aby si svaly zase zvykly na hokejový pohyb a režim. Samozřejmě je to náročné, když člověk jde tři hodiny denně na led, ale vím, že si zvykneme rychle."

Venku panují velká horka. Jak zvládáte ty teplotní rozdíly?

"Zatím ještě nikdo neonemocněl, ale myslím si, že to za chvíli přijde. Je to něco, s čím na začátku sezóny bojuje každý hokejista, je to zkrátka součást. Ale je příjemné se v tomhle počasí ochladit, někdo je u bazénu a někdo u ledu."

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ OHLASY Z KEMPU ŽEN

S jakými osobními cíli jdete do nové sezóny?

"V týmu samozřejmě to, aby se mi dařilo. Taky se blíží mistrovství světa na domácí půdě a k tomu i olympiáda, která je za rok a půl, což se nezdá, ale blíží se to. Moje příprava je spíše v cyklech a ten konečný cíl je dlouhodobější, takže to beru krok od kroku."

Můžete už prozradit i něco k vašemu klubovému angažmá, které zatím není známo?

"Už se něco rýsuje, ale zatím nemám dovoleno o tom mluvit. Nicméně jak říkám, je to určitě výzva, ať už člověk jde kamkoli v dnešní době. Ženský hokej jde nahoru, takže ať už je to kdekoliv, vždycky se člověk něco naučí."

TÉMATA: Ženy TOP obsah