V týmu se snažím získat větší roli, říká Tereza Plosová

Mladá hokejová naděje Tereza Plosová přijela na pražský kemp, kde nejen, že získává zkušenosti nejen od svých starších spoluhráček, ale také se snaží zdůraznit svou roli v týmu. Jednoduchá šichta to ale není. „Na začátku to bylo těžké, ale už se do toho začínám dostávat a cítím se lépe,“ přiznala k tempu tréninků v rozhovoru pro ceskyhokej.cz.

České hokejistky naskočily do tréninků na ledě o něco dříve, než je před novou sezonou obvyklé, i proto je pauza od bruslení znát. "Jsem tady na ledě poprvé od dubna, takže na začátku to bylo dost náročné a dost těžké, ale už se do toho začínám pomalu dostávat a cítím se lépe," přiznala Tereza Plosová.

Lvice absolvují pětidenní soustředění, kde trénují v dopolední a odpolední fázi několikrát denně. "Na ledě je velká zima, což je dobré, ale v šatně je to šílené, tam je vedro, to je hrozné," usmála se, když se vzpomenulo na tréninky v průběhu horkého července.

Reprezentační trenéři v čele s Carlou MacLeodovou pozvali téměř čtyřicet hráček. "Není to obvyklé, aby nás bylo tolik, ale jak jsme rozdělené na dvě skupiny, tak mi spíš přijde, že nás je méně, protože v té naší je nás jen patnáct. Dokonce jsme si říkaly s holkami, že je zvláštní, že jak jsme rozdělené, tak jsme se vlastně ještě s někým ani vůbec nepotkaly," smála se Plosová.


Ačkoliv je osmnáctiletá útočnice už součástí seniorské reprezentace, patří mezi mladší články kádru, a může tak nasávat zkušenosti od svých starších kolegyň. "Je to určitě důležité, protože mi vždycky můžou předat nějaké zkušenosti a můžu od nich něco okoukat," popsala výhody spojení hokejových generací.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ OHLASY Z KEMPU ŽEN

"Zatím nemám moc velkou roli, ale snažím se to uchopit tak nejlépe, jak můžu. Snažím se získávat větší a větší pozici," dodala ke svému působení v národním týmu.

Plosová, produkt liberecké hokejové školy, aktuálně působí ve švédském klubu Djurgårdens IF. Ačkoliv se mohla přesunout za oceán, rozhodla se zůstat. "Ještě mi zbývá rok do univerzity, takže jsem chtěla zůstat tam, kde už to znám. A v týmu jsem úplně maximálně spokojená ve všech možných ohledech, takže jsem neměla jediný důvod odcházet nikam jinam," uzavřela mladá útočnice.

TÉMATA: Ženy TOP obsah