Sky – KV 7. 11.

U18: Dva zápasy, dvě výhry? Pořád máme co zlepšovat, tvrdí trenér Čermák

Česká osmnáctka má za sebou druhý zápas na Hlinka Gretzky Cupu 2024. Po USA si poradila i s Německem, které porazila vysoko 7:3. Zajistila si tak postup do semifinále. Podle trenéra Davida Čermáka je ale stále co zlepšovat.

První třetina nezačala dobře, národní tým znovu inkasoval jako první, tentokrát už ve třetí minutě. Jenže o dvanáct sekund později už bylo vyrovnáno, a po první třetině už na kostce svítil stav 3:1. Češi si zápas hlídali a byť občas trochu polevili, když bylo potřeba zase zabrat, tak se vší vervou. Důkazem budiž výsledek 7:3.

Ideální vstup do turnaje si pochvaloval i trenér. "Přijeli jsme s tím, že chceme hrát o medaile. Tímto zápasem se nám to povedlo. Víme, že o víkendu ještě budeme hrát. Zítra nás čeká "přípravný zápas" s Finskem, kdy si budeme moci něco vyzkoušet, připravit se právě na víkendové zápasy," pochvaloval si Čermák.

Square - KV - 7. 11.

Výkon proti USA podle asistenta Bělohlava nebyl stoprocentní. A ani tentokrát, nemohl trenér pouze chválit. "Pořád máme co zlepšovat, zase tam bylo dost chyb. Zítra si to ukážeme a musíme pracovat na tom, abych jich bylo co nejméně. Silnější soupeři by to určitě dokázali potrestat," přiznal.

Chtěli jsme hrát o medaile, teď to máme jisté. Pořád ale máme co zlepšovat!

Mrzet mohly určitě tři inkasované góly, ke kterým dojít nemuselo. Česká obrana občas zaspala, nechala soupeře ujet. "Vytýkali jsme to hráčům už teď po zápase. Určitě si to ukážeme i zítra, zase před duelem," nechal se slyšet Čermák.

Pozitivem byla určitě nesmírně vysoká produktivita, vždyť Češi dokázali nastřílet sedm gólů. A trefovali se ze všelijakých pozic a za všelijakých situací. "Ukazovali jsme si před zápasem, že jsme včera proti Americe měli hodně příležitostí, ale chtěli jsme ještě nahrávat, místo abychom stříleli. Takže jsme k tomu kluky nabádali už dopředu, aby se do branky cpali co nejvíce a všechno do ní tlačili," odkryl trenér.

Komu se střelecky a produktivně opravdu dařilo, to byl Adam Benák. Hvězdný český ofenzivní tahoun dokázal nasázet hattrick, k tomu přidal ještě dvě asistence, celkem si tak ze zápasu odnesl pět bodů. Na turnaji jich ve dvou zápasech nastřádal již sedm. "Loni měl Adam taky hodně bodů, teď je zase o rok starší. Já jsem jen rád, že to tak je. Adam je skvělý hokejista a tady to potvrzuje," chválil ho šéf lavičky..

Do branky se tentokrát dostal Michal Oršulák. Karlovarský hokejista prokázal své kvality. Inkasoval sice třikrát, ale dělal, co mohl, a tým hodněkrát podržel ve vyložených šancích soupeře. Němci hrozili poměrně často - i přesto, že by se to tak podle výsledku nemuselo zdát. "Máme čtyři zápasy v pěti dnech i s přátelákem s Kanadou. Chtěli jsme to rozložit. Máme dva kvalitní gólmany, proto jsme volili takhle," objasnil Čermák tuto volbu.

Před dalším zápasem český tým opět nedostal hodně oddychu. Přesně po 24 hodinách od startu duelu s Německem totiž rozehraje poslední skupinový duel s Finskem. Postup už je ale jasný. Jak tedy bude realizační tým k zápasu přistupovat? "Šetřit nikoho nebudeme, možná ale vyzkoušíme nějaké změny v sestavě. Máme na to prostor, takže ho určitě využijeme," uzavřel hlavní trenér.

TÉMATA: U18 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek