Sky – KV 7. 11.

U18: Jízda pokračuje, opět za plný počet! Češi porazili Finy 4:1 a ovládli skupinu

Českému týmu do osmnácti let zatím vychází Hlinka Gretzky Cup na jedničku. Už v úterý si díky výhře nad Německem zajistil semifinále, středeční výhra nad Finy 4:1, která se zrodila zejména díky dvou sekvencím se slepenými góly, zase znamená ovládnutí celé skupiny!

Vstup do utkání nevyšel českému týmu vůbec ideálně, jelikož Tomáš Poletín byl hned po 30 sekundách hry vyloučen na 2+2 minuty. Jeho spoluhráči ale oslabení zvládli s velkým přehledem, na gólmana Ondřeje Štěbetáka šla jen jedna střela.

Příležitost přesilové hry dostal i český výběr, ale Finové oplatili stejnou mincí, tedy nekompromisní obranou. Další dění na ledě odpovídalo realitě - tedy tomu, že oba týmy za sebou měly náročný program, a tak se vinou nepřesností poměrně často přerušovalo a hra neměla větší spád.

Square - KV - 7. 11.

I proto byly možná oba celky rády, když mohly po první siréně zamířit do kabin za bezbrankového stavu.

V pauze ale hráči nabrali síly a začátek druhé třetiny byl pořádně výživný. Více sedl Finům, protože měli k dispozici další početní výhodu, ale i díky Štěbetákovi zůstal stav 0:0.

Platilo to i po obří šanci Matouše Kucharčíka, který zůstal nikým nehlídaný na útočné modré čáře, čehož si všimnul David Holub, jenž na něj okamžitě poslal přesný pas. Finský gólman ale na Kucharčíkovo zakončení vyzrál.

To se mu však nepodařilo ve 27. minutě. Vojtěch Čihař se s vybojovaným pukem z rohu okamžitě vydal za finskou klec. Jakmile vybruslil na úroveň brány, poslal puk přes brankoviště, kde už číhal Tomáš Poletín, jenž prázdnou klecí nepohrdnul.

Čechům stačila zhruba minuta na to, aby navýšili vedení. Matěj Pekař byl na úvodu akce, která vyslala do nájezdu dva na nikoho Víta Záhejského a Davida Hrubého. Prvně jmenovaný nahrával, druhý zakončoval za záda bezmocného brankáře.

Finové se z gólové sprchy snažili rychle oklepat, nicméně Češi se nedali a aktivní hrou se nenechali dotlačit do urputného bránění.

To nastalo na začátku posledního dějství, jelikož český tým hrál v oslabení. To ale zvládnul a co nevidět dostal také svou šanci. Tu sice neproměnil, nicméně na začátku 48. minuty se mohl radovat potřetí. Robin Švančara se díky dobré individuální práci prosmýknul až do levého kruhu, odkud propálil gólmana.

První dva góly byly slepené a stejná situace se opakovala i ve třetí třetině. Na Švančarovu branku totiž navázal za pár sekund Adam Novotný, jenž v útočném pásmu zužitkoval kombinaci s Vítem Záhejským.

Finové se však nevzdali a v 54. minutě zapsali alespoň čestný úspěch. Atte Joki se protáhl mezi českými beky a dokázal přihrát puk před českou branku. Kotouč se od gólmana odrazil pro Matiase Vanhanena, na kterého čekala lehká pozice.

Český tým do konce utkání žádné drama nedovolil, a tak mohl slavit potřetí během tří dnů. Finsko porazil 4:1 a do semifinále jde z prvního místa ve skupině!

FINSKO - ČESKO 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. Vanhanen (Joki) - 27. Poletín (Čihař, Pavlík), 29. Hrubý (Záhejský, Fasner), 48. Švančara (Malínek), 48. Novotný (Benák, Záhejský)
Finsko: Kerkola (Sammalniemi) – Boelius, Kotajärvi, Saari, Ruotsalainen, Paju, Sippola, Ervasti – Westergård, Mensonen, Katavisto – Kämäräinen, Joki, Kouhia – Vanhanen, Vanninen, Somervuori – Rajala, Strömberg, Baggström
Česko: Štěbeták (Oršulák) – Černý, Mrtka, Holub, Dravecký, Seidl, Mikel, Malínek – Novotný, Benák, Poletín – Čihař, Záhejský, Rozsíval – Hrubý, Pavlík, Šámal – Fasner, Kucharčík, Pekař – Švančara
PořadíTýmZVVPPPPSkóreBody
1.Česko3300013:59
2.USA210014:33
3.Německo201015:82
4.Finsko300123:91

TÉMATA: U18 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek