Sky – KV 7. 11.

U18: Po pomalém rozjezdu třetí výhra! Promíchání sestavy přineslo oživení, hodnotil Nedvěd

Česká reprezentace do osmnácti let má za sebou třetí a poslední zápas základních skupin na Hlinka Gretzky Cupu. I tentokrát vyhrála, tabulku skupiny B tak ovládla s devíti body a skóre 13:5. Duel proti Finům měl pomalejší rozjezd, nakonec to ale bylo kontrolované vítězství. Co o duelu řekl asistent trenéra Jaroslav Nedvěd?

Vstup do duelu s Finskem byl opravdu vlažný. Ne ale pouze z české strany. Oko diváka nepotěšil obrázek hry, ani střelecká kadence, která dosáhla pouze deseti střel za celou třetinu. "Ve hře je nějaká únava, kluci hráli tři zápasy ve třech dnech, k tomu přidejte cestování, časový posun, to je jeden ohled. Druhý je ten, že jsme věděli, že jsme tak či tak na prvním místě skupiny," vypíchl Jaroslav Nedvěd objektivní faktory horšího vstupu do utkání. "Vlažnější to bylo, ale on nás ani soupeř k ničemu nepřinutil. Ten zápas jsme tak nějak kontrolovali," pokračoval.

Po zápase s Německem trenér David Čermák mluvil o tom, že proti Finsku to bude tak trošku přípravný zápas. Jeho slova pak asistent upřesnil. "Chtěli jsme vyzkoušet jiné přesilovky, jiné varianty, jiné složení útoků, protože teď přijdou zápasy o vše a my chtěli být připraveni na situace, které mohou nastat. Takhle to bylo míněné. Jinak jsme samozřejmě chtěli vyhrát kluci se k tomu postavili skvěle, zápas zase zvládli. Chtěli jsme vyhrát, abychom se vítězně naladili na semifinále a měli kluky na důležitý zápas připravené a sebevědomé."

Square - KV - 7. 11.

Do duelu rozhodně promluvil i fakt, že ani jednomu z týmů vlastně o nic nešlo. Češi měli už před utkáním jasný postup z prvního místa, Finové zase věděli, že do semifinále už se procpat nemohou. "Motivace do zápasu je vždy, bylo to prostě takové utaženější zezadu. Nedokážu ani vyhodnotit, proč střelby nebylo víc, asi jsme do toho tolik netlačili. Pokyn byl jasný, hrát hlavně dobře zezadu. Abychom to už směřovali k play-off duelům, kde půjde o vše, takže možná to bylo utaženější dozadu, tím pádem jsme nebyli tak aktivní dopředu," vysvětlil asistent.

Do druhé třetiny už nastoupil jiný český tým. Aktivnější, sebevědomější a taky jinak poskládaný. Sestava doznala několika změn, například té, že se kapitán Tomáš Poletín přesunul od Adamů Benáka a Novotného do druhé lajny. "Promíchali jsme trochu sestavu, přineslo to oživení, vyplavaly nové vazby. Kluci začali hrát aktivněji, začaly padat góly. Soupeř poté, co inkasoval, musel hru trochu otevřít. Chtěl vyrovnat, tak se utkání otevřelo, střel a šancí bylo víc a padaly góly," popsal Nedvěd.

Nejednalo se o náhlé změny. Posuny ve formacích byly dopředu plánovanou věcí. "Chtěli jsme rozjet zápas jako ty předchozí a na každou třetinu poslat nové složení útoků. Chtěli jsme vidět nové vazby. Semifinále se bude nějak vyvíjet a člověk musí reagovat. Kdyby se náhodou nedařilo, tak musíme mít připravenou jinou variantu, která mužstvo dokáže oživit," vysvětlil, jak s Davidem Čermákem a Radkem Bělohlavem o změnách uvažovali. Jestli se lajny pro semifinále vrátí do původních složení, zatím trenérský štáb neví. "Nechci na to teď odpovídat. Ne, že by to bylo nějaké tajemství, ale prostě si to teprve musíme vyhodnotit a v pátek vyjedeme s tou sestavou, které budeme věřit, že vyhraje," doplnil.

Dokonalá skupina, hurá na Švédy!

Skupinu Češi zvládli na výbornou. Tři zápasy, tři vítězství, devět bodů a skóre 13:5. "S výsledky panuje naprostá spokojenost. S výsledky, výkony gólmanů, nechci to nějak zakřiknout, ale dost obstojně hrajeme taky přesilovku a oslabení. Klíčové momenty zvládáme skvěle a pokud takhle budeme pokračovat a navážeme na to v semifinále, máme rozhodně šanci na úspěch," hodnotil dosavadní průběh turnaje Nedvěd.

V semifinále ale čeká na českou reprezentaci soupeř jiného kalibru, bude jím Švédsko. Národní tým čeká o úroveň těžší soupeř, než tomu bylo s Finskem, kterému se turnaj vůbec nepovedl. "Myslím, že Švédové s Kanadou jsou dokonce o dva levely výše. Kluci to vědí. Dnes si zahráli hokej, vyhráli a teď si odpočinou. Budou muset zregenerovat a pak přijít s nejlepším výkonem, co tady zatím předvedli," předeslal.

Kluci budou muset přijít s nejlepším výkonem, jaký zatím předvedli.

Nyní čeká reprezentaci den volna. Tedy zápasového volna. Trénink probíhat bude. Co dál bude osmnáctka absolvovat? "Pilovat už nebudeme nic. Musíme trochu rozbít čas, ten volný den je dlouhý. Vyplníme to tréninkem, kluci se půjdou sklouznout na led, protáhnout se, ale jinak víceméně regenerovat. Nic nového už tu nevymyslíme. To, o čem jsme se bavili, funguje. Zítra to bude odpočinkový den," shrnul plány na čtvrtek.

"Pak už to bude jen o tom, abychom udrželi kvalitu provedení, kterou máme, a odehráli co nejlepší zápas," uzavřel Nedvěd.

TÉMATA: U18 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek