Sky – KV 7. 11.

U18: Náročné, trochu se na nás podepsala únava, ulevil si Poletín

Česká reprezentace do osmnácti let uzavřela své působení v základní skupině turnaje duelem s Finskem. Ten měl hodně pozvolný začátek. Nemastný a neslaný výkon českého týmu protrhl gólem kapitán Tomáš Poletín, který tak nasměroval reprezentaci ke třetí výhře.

Třetí zápas, třetí výhra. Česko se nezastavuje, na Hlinka Gretzky Cupu 2024 dokončilo základní fázi bez ztráty jediného bodu. Poslední zápas byl ale hodně odlišný. A to hlavně v úvodu, který byl z obou stran dost vlažný. "Je to náročné, hrát tři zápasy ve třech dnech. Trochu se to na nás podepsalo, ale postupně náš výkon šel nahoru," svěřil se kapitán výběru.

V první třetině bylo k vidění minimum střel. Oba týmy jich dohromady na branku nastřádaly pouze deset. Čtyři měli na svědomí Češi, šest si připsali Suomi. Divácky hodně neatraktivní podívanou pouze podtrhoval fakt, že ani jeden tým už o nic nehrál. "My jsme se k tomu snažili přistoupit, jako by to byl normální zápas. Řekli jsme si, že chceme vyhrát za každou cenu, abychom se dobře naladili na semifinále. Samozřejmě to nebylo nejlehčí, ale dostali jsme se do toho," vysvětlil Poletín hodně pozvolný start.

Square - KV - 7. 11.

Hned po příchodu z kabin na druhou třetinu byl vidět rozdíl. Trenéři přeházeli formace, hráčům dali jasné pokyny. "Dostali jsme se do toho i fyzicky, trenéři nás trochu povzbudili, abychom dále šlapali, že to přijde. A přišlo," nastínil situaci v kabině. Dodal, že dusno nebylo, spíše se kladl důraz na to, aby hráči hráli svůj hokej, který dobře znají.

Hodně znatelně tým nakopla první branka, kterou zaznamenal právě Poletín. "Byla důležitá, první branka vždy tak nějak zápas otevře. Od té doby jsme se jim dostali pod kůži a šlo to jen nahoru," sdělil. Byla to už jeho druhá branka na turnaji, první si připsal proti Německu. "Těší mě to, ale nejsem tady jen od toho. Každý v týmu má svoji roli, všichni o ni víme, snažíme se ji plnit, a to přináší ovoce. Jsem rád, že to tam spadlo, ale padat to tam může každému," doplnil kapitán osmnáctky.

Poletín se navíc ukázal v nové lajně. Z první, kde odehrál většinu času s Adamem Benákem a Adamem Novotným, se přesunul do druhé. Prozradil, že to byl plán už před zápasem. "S kluky jsme spolu už od šestnáctky, jsme zvyklí na různé kombinace. Hrál jsem s Benym a Novasem, teď se to změnilo, ale už hned v prvním střídání jsme dali gól. Myslím, že jsme tady natolik dlouho a jsme dostatečně zkušení, aby se tohle zvládlo s kýmkoliv, s kým půjdeme na led," nedělal z toho velkou vědu. 

TÉMATA: U18 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek