Sky – KV 7. 11.

U16: Mládežníci si hravě poradili se Slováky, kterým nadělili 13 gólů!

Dokonalý vstup do svých reprezentačních kariér zažili čeští mladíci do 16 let, kteří na turnaji v Salcburku ve vůbec svém prvním duelu pod hlavičkou reprezentace rozstříleli Slováky 13:0! Skvělý výsledek podtrhuje fakt, že svěřenci Marka Melenovského vyslali na slovenskou bránu neuvěřitelných 62 střeleckých pokusů.

Na první gólovou radost nemusel nejmladší reprezentační výběr čekat kterak dlouho. Už na začátku čtvrté minuty totiž dokázala šestnáctka po rychlé kombinaci využít přesilovku, při které z pravého kruhu pálil přesně obránce Denis Korhoň. Druhý přesný zásah přišel hned o chvíli později. V rovnovážném stavu totiž dostal zpoza branky nabito Michal Hartl, jenž podruhé rozvlnil slovenskou síť. 

Slováci poté zlepšili pohyb dozadu, to ovšem nijak nezabránilo českým mladíkům v další kanonádě. V polovině prvního dějství se totiž z mezikruží prosadil pohotový Šimon Šejc. Než se soupeř stihl nadát, tak už do samostatného úniku mířil Michal Hartl, který přidal svou druhou trefu v utkání. Gólový účet první dvacetiminutovky pak uzavřel povedeným únikem Matěj Kučera. 

Square - KV - 7. 11.

Ani ve druhé části svěřenci Marka Melenovského nelenili. Šestý zásah měl na svědomí Dominik Novák, jenž od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Následně poctivá obrana slovenského výběru kapitulovala až necelé tři minuty před vypršením druhé části. Nejprve se z dorážky trefil Jakub Kyncl a nedlouho poté přidal osmou branku Dominik Drábek. 

Třetí část s sebou stejně jako ta první přinesla hned pět českých gólů. O první z nich se po skvělé přesilovkové kombinaci do prázdné branky postaral Maxmilian Mareš. Desátá branka poté padla hned po vyhraném buly v útočném pásmu. Po zmatku na pravém kruhu se zmocnil kotouče Adam Němec, který ke třem dosavadním přihrávkám přidal také přesný zásah. 

foto: Ronald Hansel

To však nebylo z utkání zdaleka vše. Hned o minutu později totiž Němce doplnil pohotově dorážející Vaníček. Povedenou českou pasáž kolem 50. minuty pak korunoval Dominik Drábek, jehož jedovatá střela z mezikruží přesně vymetla prostor nad Horňáčkovým ramenem. Závěrečná trefa českého týmu ale stála zato. Krásnou kličkovanou brankovištěm se totiž prezentoval Jakub Kyncl, a tak stanovil stav skóre na finálních 13:0 pro české barvy. 

Česko - Slovensko 13:0 (5:0, 3:0, 5:0) 

Branky a nahrávky: 3. Korhoň (Beneš, Němec), 6. Hartl (Drábek, Piskáč), 10. Šejc (Novák, Kučera), 13. Hartl (Němec), 13. Kučera, 27. Novák (Němec, Hartl), 39. Kyncl (Vaníček, Korhoň), 40. Drábek (Němec, Hartl), 47. Mareš (Stejskal, Viedemann), 49. Němec (Hartl), 50. Vaníček (Kyncl, Matoušek), 52. Drábek (Němec, Korhoň), 56. Kyncl (Matoušek, Vaníček). 
Česko: Martínek (Štěpánek) - Kavan (A), Novák, Tureček, Chalupa, Konvalinka, Gombar,  Piskáč, Korhoň - Mareš, Stejskal, Viedemann - Matoušek, Vaníček, Kyncl - Němec (C), Hartl, Drábek - Beneš, Šejc, Kučera (A).
Slovensko: Horňáček (Červinka) - Donoval, Patlevič (A), Gaňa, Škripec, Filip (C), Kollár, Sivý, Gubiš - Plevak, Gulak, Marianek, Vrabec, Tuma, Muránsky (A), Kalousek, Muňoz, Mišík, Pecko, Vince, Šiška. 

TÉMATA: U16 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek